Beyinler çalkalanacak, fikirler uçuşacak

Uludağ Üniversitesi, araştırma-geliştirme yeteneğini ve proje potansiyelini partnerlerine sunmaya hazırlanıyor.

10 Mart 2017 Cuma 11:29
Beyinler çalkalanacak, fikirler uçuşacak

Üniversitenin araştırma ve projeleri, 15-16 Mart tarihlerinde VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri adıyla düzenlediği faaliyette görücüye çıkacak. Görükle Yerleşkesindeki Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek programda üniversite ile sanayi "3. nesil üniversite" vizyonu çerçevesinde bir araya getirilecek ve Üniversitede halen yürütülen veya yürütülmesi planlanan projeler kamu ve özel sektöre tanıtılacak.


İki gün sürecek faaliyetlere katılanların ufkunu açmayı ve hayal gücünü harekete geçirmeyi hedefleyen altı söyleşi, sunumlar, poster sergileri ve iyi fikir yarışması düzenlenecek.


Söyleşilerden birine, fütürizm üzerine yaptığı çalışmalar, sürdürülebilir geleceğe dönük tasarladığı iş modelleri ve uygulamaları ile tanınan Ufuk Tarhan katılacak.


Özellikle “dijitalleşme” konusunda şirketlere strateji, tasarım- danışmanlık, uygulama, avatarlık hizmetleri veren bir şirketi bulunan fütürist Ufuk Tarhan, geleceğin başarılı insan modeli “T-İnsan” konulu bir söyleşi yapacak.


“4. Sanayi Devrimi” oturumu sanayi ve akademinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Siemens firmasından Çağlar Özer, TOFAŞ’tan Özgür Çetinoğlu ve Altınay Robot’tan Ömer Eren, endüstri alanındaki son gelişmelerden bahsedecek.


“Bilişim ve Bilgi Güvenliği” oturumu TÜBİTAK, HAVELSAN, NETAŞ ve akademisyen konuşmacılarla gerçekleştirilecek. Oturuma, Doç. Dr. Bilgin Metin, Uğur Çağal, Salih Talay ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Orkun Hasekioğlu katılacak.


"Uzay ve Havacılık" oturumunda eski Enerji Bakanı Dr. Hilmi Güler, Suriyeli Astronot Muhammed Faris, TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve B-Plas A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Gökçen konuşmacı olarak yer alacak.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
Uludağ üniversitesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108