Bakan Çavuşoğlu: “Yasaklamalarla bu iş olmaz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin kabine telefon dışında elektronik cihazın alınmasını yasaklaması ile ilgili,“Güvenlikle ilgili birimlerimiz bir araya gelip burada bir endişe varsa bunu giderici tedbirler almak lazım. Yasaklamalarla bu iş olmaz” dedi.

22 Mart 2017 Çarşamba 11:53
Bakan Çavuşoğlu: “Yasaklamalarla bu iş olmaz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Washington’da basın mensuplarının sorularını yanıtla. Bakan Çavuşoğlu, ABD’nin kabine elektronik cihazların alınmasının yasaklanmasına ilişkin soruya, “Bugün, Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile bu konuyu konuştuk. Sebeplerini de anlattılar. Daha önce de telefonda kısaca Tillerson bahsetmişti. Ama ben kendisine tavsiyelerde de bulundum” yanıtını verdi.

“ABD’nin veya herhangi bir müttefikimizin endişesi bizim de endişemizdir”

Bakan Çavuşoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Güvenlikle ilgili birimlerimiz bir araya gelip burada bir endişe varsa bunu giderici tedbirler almak lazım. Yasaklamalarla bu iş olmaz. Herhangi bir DEAŞ teröristi bir yerden binebilir. DEAŞ teröristlerine baktığınız zaman özellikle yabancı savaşçılara birçoğu AB ülkelerinden ve onların vatandaşı. AB ülkelerinden de aynı şekilde binebilirler. Bindiği yerlerde tedbirleri alabilmektir. Bu tür tedbirler kalıcı tedbirler değildir. Kendileri de ‘ilave alınacak tedbirlerle ilgili çalışıyoruz. Şuanda acil bir şey olduğu için bu konuda bazı şeyler aldık’ dediler. Fakat Biz birlikte ne yapabileceğimizi de konuştuk. Elbette ABD’nin veya herhangi bir müttefikimizin endişesi bizim de endişemizdir. Varsa bir sorun bu sorunu beraber çözmez en evliyasıdır. Geçici tedbirler değil, bu tür tahditlere karşı kalıcı tedbirleri ve en etkili tedbirleri beraber almamız lazım. Yolcuları ve normal yolcuları cezalandırmak yerine bu kişilere karşı alacağımız tedbirler daha sağlıklı tedbirler diye düşünüyorum”

Bakan Çavuşoğlu, Türk Miras Örgütü tarafından düzenlenen Türkiye-ABD Stratejik Ortaklığı: Geleceğe Bakmak başlıklı panele katıldı. Bakan Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada, Türkiye ve ABD yönetimleri arasında FETÖ ve ABD’nin YPG-PYD desteğinin önemli olduğunu ve bu iki konunun Türkiye-ABD ilişkisinin geleceğinde önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye’de son dönemdeki terör saldırılarının YPG kamplarından gelenlerin gerçekleştirildiğini kaydederek, 68 ülkenin bir terör örgütünü yok etmekte başarılı olamadığını sözlerine ekledi.
10 Mart’ta Rusya ile Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısının gerçekleştirildiğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, görüşmede farklı konuların ele alındığını belirtti. İsrail ilişkilerin normalleştirilmesine değinen Çavuşoğlu, çeşitli ülkelerle mevcut ilişkilere değindi. Terör örgütleri arasında fark olmadığını kaydeden Çavuşoğlu, ABD Ulusal Güvenlik Danışması McMaster ile yaptığı görüşmede ABD’nin PYD’ye desteğinin ele alındığını kaydetti. Bakan Çavuşoğlu, bu terör örgütlerinin masum insanları öldürdüğünü vurguladı.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108