Belçika’da Türk kökenli vekilden skandal karar

Belçika’da Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik müzakerelerinin ve Türkiye’ye ayrılan yıllık bütçenin sonlandırılmasına yönelik yasa tasarısını kabul eden Türk kökenli milletvekilleri listesine Güler Turan da eklendi.

22 Mart 2017 Çarşamba 11:56
Belçika’da Türk kökenli vekilden skandal karar

Belçika Federal Meclisinde Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik müzakerelerinin ve Türkiye’ye ayrılan yıllık bütçenin sonlandırılmasına yönelik yasa tasarısına 4 Türk kökenli vekil “kabul” oyu kullanmıştı.

Vekillerin arasına bir Türk kökenli vekil daha eklendi. Flaman bölgesi senatörü ve vekili Güler Turan da aynı tasarının Flaman Bölge hükümeti parlamentosundaki oylamasında kabul oyu kullandı. Belçika’da yaşayan Türk vatandaşları arasında büyük üzüntü ve tepkiye yol açan bu oylamada Türk kökenli vekillerin kararı Türk vatandaşlarını hüsrana uğrattı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Flaman bölgesinden Türk asıllı Federal Milletvekilleri Veli Yüksel (CD&V üyesi), Zuhal Demir (N.VA üyesi) ve Meryem Almacı (Groen, parti başkanı), Walon bölgesinden Milletvekili Özlem Özen (PS üyesi) Türkiye aleyhine yasa tasarısına kabul oyu vermişti. Tasarı “Türkiye’ye İPA II çerçevesinde sağlanan yardımların ve Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinin durdurulması” yönünde yapılmıştı. Oylamaya katılmayan Türk asıllı federal milletvekili ve Brüksel’in Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır ve Federal Milletvekili Fatma Pehlivan sessizlikleri ile ilgileri üzerlerine çekmişti.

Belçika hükümeti, Türkiye’nin Hollanda ile yaşadığı diplomatik kriz sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı diktatörlük ile suçlamıştı.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108