Bursaspor'un Stadı Artık Bundan Sonra Hibrit Çim Olacak

Hibrit çim, Bursaspor'un maçların yapılacağı karşılaşmanın sezonun ilk maçına hazır hale gelmiş olacak.

04 Ağustos 2017 Cuma 12:21
Bursaspor'un Stadı Artık Bundan Sonra Hibrit Çim Olacak

Yeni sezonda Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nın zemininde şartlar ne olursa olsun kötü görüntü ile karşı karşıya kalmayacaktır. Bursaspor'un maçların yapıldığı Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nın hibrit çime kavuşması için yapılan çalışmalarda sona doğru gelindi.

Dünyanın birçok ünlü takımın yanı sıra Türkiye'de Beşiktaş ve Fenerbahçe başta olmak üzere bazı kulüplerin stadyumlarında kullanılan hibrit çimle ilgili Bursaspor'un stat zemininde yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Süper Lig'de 2016-2017 sezonun bitiminden sonra yapılan ve titizlikle devam edilen çalışmaları kapsamında altyapısı düzenlenen, çim kaplama işlemi tamamlanan statta, son adım olan hibrit uygulamasına geçilmesi için İtalya'dan gelecek olan makine bekleniyor.

Zemin uygulaması yapılan firmanın genel müdürü Betül Kuvvetli, yapmış olduğu açıklamada, İtalya'dan gelecek makineyle birlikte yapılacak olan çalışmayla hibrit çimli zemin maçlara hazır hale gelmiş olacak.

Stat temmuzun ilk haftasında çimin serildiğini söyleyen Kuvvetli, "Ondan evvel drenaj iyileştirme çalışması yapıldı. 

Daha sonra çimin bakımına geçtik. Tabi bu bakım uzun sürüyor. Gerekli bütün işlemler yapılıyor. İlk maça problemsiz olarak hazır olacağız.

Betül Kuvvetli, hibrit çim uygulaması kök güçlendirici bir sistem olduğunu smyleyerek, "Bu sistem aslında 25 senedir dünyada kullanılıyor. 

Sentetik liflerle çimin doğal kökünü sabitliyoruz. Çimin dayanıklı olması için ilave bir sistem. Yeni sezonda Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nın zemininde şartlar ne olursa olsun kötü görüntüyle karşılaşılmayacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise doğa ve teknolojinin birleşimiyle oluşan, dayanıklılığı ve kaliteli maç oynama imkanı sunması gibi avantajlarıyla bilinen hibrit çimle ilgili, çalışmaların bu ay içinde biteceğini söyledi.

Zeminin bakımı artık daha kolay olacağını söyleyen Altepe, su geçirgenliğinin 8 kat çoğalacağını, ani ve büyük yağışlarda zeminde su tutma olayı yaşanmayacağını, maçların daha kaliteli oynanacağını açıkladı.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108