Engelsiz Gece

Yıldırım Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Yaptığı Dayanışma Gecesiyle Engellilerin Yalnız Olmadıklarını Bir Kez Daha Gösterdi.

04 Aralık 2017 Pazartesi 16:19
Engelsiz Gece

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali: “Sadece Bu Güne Mahsus Değil, Hayatın Akışı İçerisindeki Tüm Zaman Dilimlerinde Engellilerimizle İlgili Toplumsal Dayanışmayı Sağlayacak Ve Dezavantajlarını Ortadan Kaldıracak Bir Zihinsel Dönüşüme İhtiyaç Var.

Başkan Edebali: “Biz Kendi Medeniyet Değerlerimize, İnancımıza Ve Kültürümüze Göre Çalışıp Üretirken, Duyarlı Toplum Yapımızı Muhafaza Etmeliyiz.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın: “Engellilerimizle Bizleri Buluşturan, Onların Yalnız Olmadığını Her Fırsatta Gösteren Başkanımıza Teşekkür Ediyorum.

Yıldırım Belediyesi’nin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yaptığı dayanışma gecesinde engelliler ve yakınları bir araya geldi.

Yıldırım Belediyesi, engelli vatandaşları yalnız bırakmıyor. Yıldırım Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dayanışma programı, Yıldırımlıların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Barış Manço Kültür Merkezi’nde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın’ın yanı sıra engelliler ile ailelerinin katıldığı program Yıldırım’daki dayanışma ruhunu bir defa daha gözler önüne serdi. 

Programda yapmış olduğu konuşmasında göreve başladığı günden beri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yapılan anlamlı etkinliklerle dayanışma ruhu sergilediklerini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Dünyanın her yerinde 3 Aralık’ta farkındalık oluşturmak için bir takım programlar düzenlenir. 

Oysa bizlerin sadece o güne mahsus değil, hayatın akışı içerisindeki tüm zaman dilimlerinde engellilerimizle ilgili ve toplumsal dayanışmayı sağlayacak ve dezavantajlarını ortadan kaldıracak bir zihinsel dönüşüme ihtiyaç var.

DUYARLI TOPLUM VURGUSU

Toplum olarak sahip olunan değerleri en büyük zenginlik gördüklerini, fakat bazı ülkelerin mutlu olmanın yolunu zengin olmak sandıklarını söyleyen Başkan Edebali, “Hepimizin amacı şehrimizi, ülkemizi ve toplumumuzu kalkındırmak. Ama bunu yaparken bazı emperyal toplumlar sadece zengin olmak adına mücadele edereler. Onlar, zengin toplum olmanın mutlu bir toplum olmak anlamına geleceğini zannediyorlar. 

Biz kendi medeniyet değerlerimize, inancımıza ve kültürümüze göre çalışıp üretirken, duyarlı toplum yapımızı muhafaza etmeliyiz. Duyarlı toplum zengin ve güçlü toplumlardan çok daha üstün seviyededir. Bu seviyeyi yakalamak parayla değil, sevgiyle mümkündür. Programımızda bizlerle birlikte olan misafirlerimiz duyarlı insanlardan oluşuyor. Bu yüzden kendileriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle engellilerimize sarsılmaz bir sevgiyle bağlı olan, yüreği şefkat dolu annelerimizin ortaya koymuş olduğu adanmışlık çok değerlidir.

SEVGİ PENCERESİ AÇIK

Dezavantajlı gruplara mensup vatandaşların bu dezavantajını ortadan kaldırmanın sevgi penceresini açık tutmakla mümkün olabileceğini söyleyen Başkan Edebali, “Görev süremiz boyunca engelli kardeşlerimizin hayata sımsıkı sarılmaları, ailelerinin dayanışma içinde olması ve aralarındaki sevgi bağı gibi güzelliklere şahit olunca kendimize dersler çıkarıyoruz. Aslında destek veren bizler değiliz.

Desteği veren engellilerimiz ve onların fedakâr aileleridir. Bu insanlarımızın birbirine olan bağlılıkları bize hayata yeniden sımsıkı sarılmamızı, mutlu olmamız için ne kadar fazla neden olduğu gösteriyor. Engelli kardeşlerimiz ve aileleri ile birlikte olmaktan mutluluk ve onur duyduk. Duyarlı bir belediye olarak dezavantajlılara insani yaklaşım uygulayan belediye başarıya ulaşır.

ENGELLERİ AŞAN HİZMETLER

Yerel yönetim olarak engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Edebali, “Bizler de yerel yönetim olarak sorumluluğumuz dâhilinde projeler üretiyoruz. 

Belediyemiz bünyesindeki Engelsiz Masamızda engelli kardeşlerimize ayrıcalık tanıyarak kendileriyle ilgileniyoruz. Akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonlarımızla bir nebze de olsa kendilerine kolaylık sağlıyoruz. Engelsiz Mutfak projemiz, kardeşlerimizin sosyalleşmesine ve yeteneklerini ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor.

12 bin metrekarelik alanda engellilerimizin eğitim gördüğü, spor yaptığı, rehabilitasyona katıldığı ve hatta ticaret yaptığı Engelsiz Yaşam Merkezi inşa edeceğiz. Çok değerli eğitmenlerimizin öncülüğünde faaliyet gösteren, bizlerin ‘Sevgi Akademisi’ adını verdiğimiz Müzik Akademisi, Marmara Belediyeler Birliği’nde en iyi sosyal belediyecilik projesi ödülünün sahibi oldu. 

O ödülün esas kaynağı ortaya koyulan sevgidir. Yalnızca fiziki hizmetler bizi başarıya götürmez. Daha nice dayanışma programlarında buluşmayı temenni ediyorum.

ÖRNEK DAYANIŞMA

Yıldırım Belediyesi’nin gösterdiği dayanışma ruhunun örnek olduğunu dile getiren Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, “Duyarlı hizmetleriyle insanları kucaklaştıran Yıldırım Belediyesi’nin anlamlı bir etkinliğinde daha bulunmaktan mutluluk duyuyorum. 

Son 15 senede mevzuatlarda yapılan düzenlemeler ışığında, engellilerimizin sosyal ve hukuki durumları iyileştirildi. Devletimizin yapmış olduğu uygulamalarla paralel olarak Yıldırım’da da çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Yapılan hizmetler sebebiyle Başkan İsmail Hakkı Edebali’yi kutluyor ve yapılanları yeterli görmeden çok daha önemlilerinin yapılacağına inanıyorum. 

Engellilerimizle bizleri buluşturan, onların yalnız olmadığını her fırsatta gösteren Başkanımıza ve siz değerli ailelerimize teşekkür ediyorum.

YILDIRIM BLD

banner119
Son Güncelleme: 05.12.2017 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108