Bursa'da Hayvansever Esnaf!

Bursa'da bir köpek sabahın ilk saatlerinde gittiği fırından aldığı yiyeceklerin bir kısmını yiyor kalan kısmını yuvasına götürdüğünü farkeden esnaf köpeği takibe aldı.

04 Kasım 2018 Pazar 18:55
Bursa'da Hayvansever Esnaf!

Ulucami ve Kapalı Çarşı'nın bulunduğu tarihi Hanlar bölgesinde doğum yapan anne köpek ve 7 yavrusuna esnaf sahip çıktı. 

2 ay önce bir köpeğin dükkanların önüne gelip oturduğunu kendisine verilen yiyeceklerin bir kısmını yiyip kalan kısmıbı bir yere taşıdığını farkeden esnaf köpeği takibe aldı. Köpek çarşı içerisinde uzunca bir yürüyüşün ardından Ulucami yakınlarında bir kuytuya girdiğini  esnaf köpeğin 7 yavrusu olduğunu gördü. Bunun üzerine kolları sıvayan esnaf bu sevimliler için kulübe yaptı.

Anne köpek ve yavrularının taşınmasının ardından her gün düzenli olarak yaptığı yemek yolculuğundan vazgeçmeyen anne köpek yine her sabah kalkıp esnafların dükkanlarını açmasıyla yemek toplamaya başlıyor ve kulübeye yavrularına götürüyor. 

Esnafın maskotu olan köpek bir anda tüm çarşının gönlüne taht kurdu. Yavrularını besleyebilmek adına tek tek dükkan dolaşıp yemnek toplayan köpeği kimse boş çevirmiyor. 

Esnaflardan biri "Bu anne köpek her yıl yavruladığı zamanlarda çarşıdaki esnafları kapı kapı ziyaret ederek yiyecek bir şeyler istiyor. Bizde her gün ona yemek veriyoruz. İlk zamanlarda her gün günde iki defa geliyordu. Bizde gelişinde yemek veriyorduk. Baktık ki verdiğimiz yemekleri bir yerlere taşıyor. Takip ettik, yavrularının olduğunu gördük. Yavrularını beslemek için çarşı esnafını kapı kapı gezip yemek topluyor. Bizde ona ve yavrularına sahip çıkıyoruz" dedi. 

Başka bir esnafta "Köpeğimizin ismi Karabaş. Her gün bizi ziyaret eder, biz de ona yemeğini verip karnını doyuyoruz. O artık çarşımızın bir üyesi" şeklinde konuştu. 

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108