Bursa'da Tarih Dersleri Fetih Müzesinde İşleniyor!

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi sayesinde tarihe merakı olan öğrenciler hem Osmanlı'nın kuruluşunu hem Bursa'nın fethini öğreniyor.

04 Kasım 2018 Pazar 19:37
Bursa'da Tarih Dersleri Fetih Müzesinde İşleniyor!

Osmangazi Belediyesi'nin Bursa'ya kazandırdığı dünyanın tam panaromik en büyük müzesi Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi mimarı ve sanatsal güzelliklerin yanı sıra öğrenciler içinde büyük önem ve değer taşıyor. 

Henüz resmi açılışı olmayan müzenin tanıtım ziyaretçileri yine öğrenciler oldu. Şu ana kadar müzeyi ziyaret eden 30 adet okul ve bin 990 öğrenci oldu. Bursa'nın fethini panaromik olarak ilk kez gören öğrenciler önce Ertuğrul Gazi'den başlayarak 2.Murat'a kadar Bursa'da bulunan 6 Osmanlı Sultanı'nı ve Osmanlı Devletinin kuruluş yıllarının önemli olaylarının resmedildiği 16 tabloyu inceleme fırsatı bulurken "Panorama 1326 Bursa" müzesinde adeta kayboluyorlar. 

Bu büyülü müzede kubbe bölümünde bulunan resim tam panoramik olmasından dolayı öğrencileri kısa sürede büyülüyor. Tek tek büyük bir uğraşla çizilmiş olan 10 bin figür tıpkı gerçek gibi. Canlı gibi gözüken figürler öğrencilere Osmanlı döneminde yaşam tarzını halkı ve ordu ile ilgili detayları sunuyor. 692 yıl önceki Bursa'yı gören öğrenciler aynı zamanda 2 farklı kültürün buluşmasına şahitlik ediyor. Bir tarafta doğuş aşamasında bir medeniyet ''İlk Osmanlılar'' diğer tarafta son günlerini yaşayan Doğu Roma yani Bizans. Arka planda ise Uludağ ve Bursa kalesi. 

692 yıl öncesinin 6 Nisan gününe yapılan etkileyici yolculuk, öğrencilerin Osmanlıların tarih sahnesine çıkışı sayılan Bursa'nın fetih anına şahit olmalarını sağlıyor. 

banner119
Anahtar Kelimeler:
BursaTarihFetih Müzesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108