Derelerde yaz temizliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin olası sel baskınlarına karşı il genelindeki tüm derelerde BUSKİ kanalıyla yaptığı temizlik ve ıslah çalışmalarını kesintisiz devam ediyor.

18 Ağustos 2017 Cuma 11:31
Derelerde yaz temizliği

Ulaşımdan spora, tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılmasından kırsal kalkınmaya kadar her alanda hayata geçirilen projelerle Bursa’yı geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımlarıyla da geleceğin sağlıklı kenti Bursa’yı inşa ediyor. Önemli bir bölümünün yer altında gerçekleşmesi nedeniyle kamuoyu tarafından görünmeyen altyapı yatırımlarına son 5 yılda 1 milyar 300 milyon TL’den fazla kaynak aktaran Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ kanalıyla Osmangazi’de; Ahmetbeyköy Deresi, Alman Kanalı, Cilimboz Deresi, Dereçavuş Deresi, Gökdere, İsmetiye ve Nilüfer dereleri, Yıldırım’da; Hacıvat, Gökdere ve Akçalar dereleri, Nilüfer’de; Ayafatma Deresi, Ayvalı Deresi, Çalık deresi, Kurutma Kanalı Nilüfer Deresi, Gemlik’te; Çarşı Deresi, Çatal Deresi ve Karsak Deresi, Mudanya’da; Çağrışan Deresi, Çakal Deresi ve Çayırbaşı Deresi ve Kestel’de de Mandıras Deresi’nde ıslah ve temizlik çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

Evsel, endüstriyel ve sel sularının getirdiği atıklarla dolan dereleri belli bir plan dahilinde temizlediklerini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, sel sularının dere yataklarından taşması sonucu meydana gelebilecek felaketlere karşı alınabilecek önlemlerin başında dere temizliğinin geldiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘vizyon kent Bursa’ hedefine giden yolda, çevreyle uyumlu altyapı çalışmalarının önem taşıdığını dile getiren Çetinavcı, “Sadece kent merkezinde değil, tüm ilçelerimizdeki derelerde temizlik ve ıslah çalışmalarımız program dahilinde periyodik olarak devam ediyor” dedi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108