Bursa Şehir Hastanesi'nde Personel Sayısı Yetersiz

Bursa'da 16 Temmuz 2019'da hasta kabulüne başlayan ve en ileri teknolojiye sahip olan Bursa Şehir Hastanesi'nde yaşanan personel sıkıntısı her geçen gün arttığı belirtildi.

01 Ekim 2021 Cuma 11:39
Bursa Şehir Hastanesi'nde Personel Sayısı Yetersiz

Geçtiğimiz aylarda hizmete giren ve Bursa'da şehir içersindeki 4 hastaneyi bünyesine katan Bursa Şehir Hastanesi'nde yaşanan personel sıkıntısının her geçen gün arttığı ve bu sıkıntının vatandaşlar tarafından olumsuz tepkiye neden olduğu belirtildi.

Açıldığı günden bu yana gerek vatandaşların ulaşım sorunu gerekse personelin servis sorunlarıyla baş etmeye çalıştığı Bursa Şahir Hastanesi'nde yaşanan personel sayısının yetersizliğinin üzerinde duran Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkül, hastanelerde yaşanan personel yetersizliğinin hizmet kalitesinin düşmesine sebep olacağını belirtti.

Bursa Şahir Hastanesi'ndeki yetersiz personel sayısının mevcut çalışan personelin fazla mesai yapmak zorunda kalan personellerin olduğunu söyeleyen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkül, personel sayısının verilen hizmetle doğru orantılı olarak yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Örnek olarak bir hemşirenin aylık 80 saate yakın mesai yapmak zorunda kaldığını ve bu fazla mesainin sağlık personelinin özel hayatını düzenleyememesine hem de personelin moral ve motivasyonunu düşürdüğünü söyleyen Yünkül, insan unsurunun en ön planda bulundurulduğu sağlık sektöründe bu gibi konularda daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108