Bursa'da Saatçi Ali Köşkü Müştemilatında Yangın Çıktı

Türkiye'nin ilk ve tek Ormancılık Müzesi olan Orman Köşkü bünyesindeki müştemilatında çıkan yangın korkuttu. Müştemilat binasında tadilat yapıldığı öğrenildi.

23 Eylül 2021 Perşembe 19:53
Bursa'da Saatçi Ali Köşkü Müştemilatında Yangın Çıktı

Bursa'da Çekirge Caddesi üzerinde bulunan, 1890 yılında inşa edilen ve 32 yıldır ormancılık müzesi olarak hizmet veren tarihi "Saatçi Köşkü'nün bahçesinde bulunan müştemilat binasında gerçekleştirilen restorasyon sırasında yangın çıktı.

Köşkün içersinde bulunan ve lojman olarak hizmet vereceği belirtilen tarihi binada tadilat yapıldığı sırada saat 15.30 sıralarında çıkan yangında alevler binayı kısa sürede binayı sardı.

Olay yerine gelen Bursa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından söndürüldü.

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Çekirge Caddesi'nde 1934-1949 yılları arasında Bursa Orman Okulu, ardından da Orman Bölge Müdürlüğü binası olarak kullanılan ve 1989 yılından bu yana da Ormancılık Müzesi olan ve Saatçi Ali Bey Köşkü olarakta 131 yıllık binanın kapsamlı bir restorasyondan geçirileceği öğrenildi.

Özellikle tavan nakışları ve süslemeleriyle dikkat çeken Ormancılık Müzesi kentin sivil mimari örneklerinden barok tarzdaki iki katlı ahşap yapının bahçesinde, bu bina ile aynı tarihte yapılmış konak, kameriye, aslan ağızlı bir havuz ile anıt ağaçlar bulunurken, binanın tadilatının yaklaşık 2 yıl süreceği ve soonrasında Bursa Ormancılık Müzesi olarak kullanılacağı bildirildi.

banner119
Son Güncelleme: 23.09.2021 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108