FETÖ'nün sağlıkçılarına 15'er yıl hapis istemi

Adana'da Kozan İlçe Devlet Hastahanesi'nde aralarında eski bir başhekimin de bulunduğu 7 sağlık çalışanı hakkında, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye oldukları iddiasıyla 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

07 Mart 2017 Salı 10:26
FETÖ'nün sağlıkçılarına 15'er yıl hapis istemi

Adana'nın Kozan İlçe Devlet Hastahanesi'ne 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında düzenlenen operasyonda Başhekim Süleyman C., sağlık personeli Tamer E., Yıldırım Bahadır P., Saim A., İsmail T., Zeki T. ve Vahap B. gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede suçlamaları kabul etmedi.


Tamer E., Yıldırım Bahadır P. ve Saim A. tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrolle serbest bırakıldı.


Cumhuriyet savcısı soruşturmayı tamamlayarak içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü'nün raporunun da bulunduğu 64 sayfalık iddianame hazırladı.
İddianamede, bazı şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda Fethullah Gülen'e ait yayınların ele geçirildiği ve bazı şüphelilerin FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiasıyla kapatılan Ufuk Sağlık-Sen'e üye olduklarının tespit edildiği yer aldı.


Tutuklu şüphelilerin FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildiğine dikkat çekilen iddianamede, kimi şüphelilerin Fetullah Gülen'in talimatı üzerine Bank Asya'ya para yatırdıkları belirtildi.


Soruşturma savcısı, tüm şüpheliler hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla 15'er yıl hapis istemiyle 11'inci Ağır Ceza Mahkemesine dava açtı.


Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

İHA

banner119
Son Güncelleme: 07.03.2017 10:29
Anahtar Kelimeler:
FetoSağlıkçılar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108