20. Tarihi Batı Anadolu Rallisi

Klasik Otomobil Kulübü tarafından, Oyak Renault iş birliğiyle bu yıl 20.'si düzenlenen "Tarihi Batı Anadolu Rallisi" start aldı.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 13:57
20. Tarihi Batı Anadolu Rallisi

Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikası'nda başlayan ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen 50 klasik otomobilin yarıştığı etkinliğe, 1958-1978 yılları arasında üretilmiş Renault klasik otomobillerin yanı sıra Dodge Charger, Cadillac, Rolls Royce, Ford Anglia ve Chevrolet Camaro gibi klasik araçlar katıldı.

Bugün İznik, yarın ise Gemlik güzergahını izleyecek yarışmacılar, Bursa ve çevresinde 320 kilometrelik bir parkuru tamamlayacak. Kadın yarışmacı oranının yüzde 60 olduğu yarışta, ilk defa Türk Otomobil Sporlarında Kadın (TOSK) özel etabı da yapılacak.

Oyak Renault Genel Müdürü Tunç Başeğmez, yarış öncesi düzenlenen brifingde, etkinlik kapsamında, geçmişten geleceğe bir köprü kurulmasına vesile olacaklarını söyledi.

Kendisinin de yarışmaya katılacağını belirten Başeğmez, "Fabrikamızda üretilen 1972 model bir Renault 12 ile start alacağım. Güzel bir araba, hazırlayanlara teşekkür ederim. İlk Renault 12'yi 14 Mayıs 1971'de bantlardan düşürmüşüz. O günden sonra yaklaşık 30 yıl boyunca, 1999'a kadar 701 bin 642 Renault 12 üretmişiz." diye konuştu.

Başeğmez, Renault 12'nin üretildiği yıllarda gerek performansı, gerek tasarımıyla vatandaşların göz bebeği olduğunu ve birçok Türk ailesinin ilk arabası olduğunu hatırlattı.

Etkinliğe 1930 model Ford marka otomobiliyle katılan Murat Ahman da otomobili 10 yıl önce Balıkesir'in Sındırgı ilçesinden aldığını dile getirerek, "Ford A modeli, 4 silindir, 3 bin 300 motor ve 3 vites. Fren hidroliği, benzin otomatiği yok. Yolda kalmaz. Vaktiyle itfaiye aracı olarak kullanılmış, şimdi geziyoruz. Gören herkes, çok seviyor." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Başeğmez'in de Renault 12 model araçla yarıştığı ralli, Oyak Renault Otomobil Fabrikası'ndan start aldı.

AA

banner119
Son Güncelleme: 27.05.2017 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108