Bağımlılıkla mücadelede yeni strateji

Uyuşturucu kullanan çocuk, genç ile yetişkinlerin bağımlılıktan kurtulması ve sosyal hayata tekrar kazandırılması için tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, Bursa’da bir STK ile işbirliği yaparak madde bağımlısı çocukların ‘mahalle bazlı’ rehabilitasyonuna yönelik yeni bir psikososyal destek programı hazırladı.

07 Ocak 2017 Cumartesi 11:38
Bağımlılıkla mücadelede yeni strateji

Gençlik ve Aile Destek Merkezi’yle (GADEM) birlikte planlanan ve gençlerin psikolojik danışmanlık hizmeti alarak madde bağımlılığından kurtulmasını sağlayacak programı ilk olarak Bağlarbaşı Mahallesi’nde uygulamaya almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, alkol ile uyuşturucu maddeden uzak kalan çocukların hayatlarını yeniden yapılandırmasına imkan sağlayacak programın sıkıntılı diğer mahallelere de örnek olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Saitler Derneği’ni ziyaret etti. Dernekte konaklayan ve madde bağımlılığından kurtulmak için psikolojik danışmanlık eğitimi alan gençlerle sohbet eden Başkan Altepe’ye, Saitler Derneği Başkanı Mehmet Fatih Çakır ile yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Örnek teşkil edecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konuşmada, Saitler Derneği’yle GADEM desteğinde ortaklaşa düzenlenen programın ‘rol model’ niteliğinde olduğunu ifade etti. Dernek tarafından tespiti yapılan bağımlılara yönelik GADEM ile birlikte psikolojik danışmanlık hizmetinin verileceğini kaydeden Başkan Altepe, bunun dışında boş zaman yapılandırması ile çocuk ve gençlerin alkol ve uyuşturucu maddeden uzak kalarak hayatlarını yeniden yapılandırabileceğini anlattı. Mahalle bazlı yapılan bu çalışmanın özellikle madde kullanımının yoğun olduğu diğer bölgelere de örnek teşkil edeceğini söyleyen Başkan Altepe, sonuçlarıyla birlikte revize edilecek programın problemli tüm mahallelerde yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Başkan Altepe, konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin bağımlılıkla mücadelede yaptığı çalışmalara da değindi. Alkol ile uyuşturucunun kişisel sağlık probleminden ziyade sosyal bir sorun olarak ele alınıp incelenmesinin daha doğru olacağını vurgulayan Başkan Altepe, sosyolojik yönü ağır basan bu konuda yerel yönetimlerin daha aktif olması gerektiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak alkol ve madde bağımlılığıyla mücadelede GADEM, AMATEM, ÇEMATEM, İl Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti’yle tam bir uyum içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Altepe, alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele eden tüm kurumlara gereken her türlü desteği verdiklerini hatırlattı.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm tesislerde, sanat ve meslek edindirme kurslarında bağımlı ile yakınlarının gelişimlerine katkı sağlayabilecek tüm sosyal uyumları desteklediklerini söyleyen Başkan Altepe, “Bursa’nın mevcut durumu göz önüne alındığında, uyuşturucu kullanan kişi sayısında her geçen gün artış yaşanmaktadır. Madde kullanım bozukluğuna bağlı olarak hem suç oranlarında hem de fizyolojik ve ruhsal hastalıklarda artış görülmektedir. Uyuşturucu madde kullanan çocuk, genç ve yetişkinlerin bağımlılıktan kurtulması ve sosyal hayata tekrar dahil olması, sosyal belediyecilik anlayışının içerisinde yer almaktadır” dedi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108