8. Kalite Ordusuna ‘3.Göz ve Kaliteli İnsan’ Anlatıldı

‘3.Göz Yaklaşımıyla Kendini Arayan Kaliteli İnsan’adlı‘Standart-Up’, Uludağ Üniversitesi Ulutek Teknoloji Geliştirme Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

19 Şubat 2017 Pazar 12:31
8. Kalite Ordusuna ‘3.Göz ve Kaliteli İnsan’ Anlatıldı
Sosyal sorumluluk projelerini üye aidatlarıyla gerçekleştiren KALBİR, örnek bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmekte.
 
Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kalite Birliği Derneği (KALBİR) Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ve Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Başaraştırmacısı Mustafa Karaman tarafından verilen eğitimi Uludağ Üniversitesi öğrencileri ilgiyle dinledi.
 
Mustafa Karaman, başarının ancak doğru iletişim ile yakalanabileceğine dikkat çekerek, iletişimin hayatın her alanında yer aldığını ve ancak doğru kullanımında istenilen sonuca ulaşıldığını belirtti. Karaman, “Doğru iletişim kurabilmenin temeli ailede başlar. İletişimi sağlıklı kurabiliyorsanız, hayatınızı kolaylaştırabilecek formülü bulmuşsunuz demektir” dedi.
 
Mustafa Karaman’ın düşündüren ve eğlendiren kalite sunumu, salondaki katılımcıların kahkahaları ve alkışlarıyla karşılandı. Karaman, sunumunda kalite kirliliğini ve nedenlerini gündeme getirerek, kuruluşların kayıplarını örnekleriyle anlatarak, başarının ancak doğru iletişim ile yakalanabileceğine değindi.
 
Mustafa Karaman ayrıca, kurum ve kuruluşlar olmak üzere birçok firmada kalite anlayışının daha üst seviyeye çıkması için gayret gösterdiklerini söyledi.
 
Aynı zamanda Kalite Birliği Derneği(KALBİR) Başkanı olan Prof. Dr. Erkan Işığıçok da, istatistik biliminin ‘üçüncü göz’ diye nitelendirilebilecek kadar önemli bir bilim dalı olduğunu ifade etti. Işığıçok, istatistik biliminin olaylardan önce harekete geçerek, önleyici tedbir almamıza katkı sağlayan, yenilikçi ve sistematik yaklaşımlara sahip olduğunu ve bu noktada yöneticilerin üçüncü gözü olarak değerlendirilebileceğini belirtti.
 
Sunumunda başarılı yapılan istatistiğin doğru karar aşamasında büyük önem taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Erkan Işığıçok, “Hepimizde iki göz var, ama rekabet ortamında iki göz yetmiyor. Bugün üçüncü gözümüzü keşfedeceğiz. İş dünyasında fark oluşturmak, karar vermek ve değer katmak için üçüncü göz mühimdir. O göz bilim gözüdür. Bilimin ilkelerini yerine getirdiğimizde üç tane gözümüz oluyor. Ölçemediğinizi yönetemezsiniz ve yönetemezseniz yok olup gidersiniz. O halde, yönetim performansının artırılmasında istatistikten ve bilimden yararlanmak kaçınılmaz görünmektedir” diye konuştu.


 
KALBİR’in ‘8. Dönem Kalite Ordusu İş Dünyasına Hazırlık Programı’ kapsamında düzenlenen eğitim hakkında açıklama yapan KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, KALBİR olarak öğrencilerin hayata atılmalarını ve tutunmalarını sağladıklarını söyledi. Prof. Dr. Işığıçok, “İngilizceyi iyi derecede konuşabilen, anlayabilen ve yazabilen, İleri Excel konusunda altyapıya sahip ve iş dünyasına hazırlık niteliğinde seminerler almış bir üniversite mezununun iş bulma konusunda sıkıntısının olmayacağını düşünüyoruz. Bu konuda motive edeceğiz ve koçluk yapacağız” dedi.
 
Program sonunda katılımcılar ise hem eğlendiren hem de düşündüren bir “Standard – Up” izlediklerini belirttiler.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108