Samsun’daki fabrika yangını kontrol altına alındı

Samsun'da bir lastik fabrikasında çıkan yangın itfaiyenin çalışması sonucu kontrol altına alındı.

11 Kasım 2016 Cuma 07:46
Samsun’daki fabrika yangını kontrol altına alındı

Yangın, Samsun'un Tekkeköy ilçesi Organize Saniyesi Bölgesi'nde bulunan bir lastik ayakkabı ve çizme fabrikasında saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, fabrikada gece vardiyasında çalışan işçiler alevlerin bir anda fabrikayı sarması üzerine olayı polise ve itfaiye haber verdiler. İhbar sonrası yangın mahalline itfaiye, polis ve ambulanslar sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yanına müdahale ederken, Bafra, Atakum, Çarşamba ve Tekkeköy ilçelerinden de takviye itfaiye ekipleri gelerek yangın söndürme çalışmasına destek verdiler. Yangın sırasında fabrikada bulunan işçiler canlarını zor kurtararak kendilerini dışarı attılar. Yangında dumandan zehirlenen 3 işçi hastanelik oldu. Zehirlenen işçiler 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

İtfaiye ekiplerinin gayretleri sonucu yangın kontrol altına alındı. İtfaiyenin soğutma çalışması devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin yaptığı açıklamada, “Yangının meydana geldiği lastik fabrikasının 5 bin metrekare bir alanı var. İtfaiye olay yerine geldiğinde yangın fabrikanın bir bölümünü sarmış durumdaydı. Merkez ile birlikte OSB, Tekkeköy, Çarşamba, Bafra, Atakum istasyonlarımızdaki ekipleri olay yerine sevk ederek 4 cepheden ve farklı noktalardan müdahale ederek sabah 05.30 gibi yangını kontrol altına aldık. Şuan soğutma çalışmaları devam ediyor. Bu çalışma 3-5 saat daha sürecek. Hasarın boyutunu içerideki mal miktarını bilmediğimiz için kestirmek zor. İmalat bölümünde hasar oldukça büyük olabilir. Soğutma çalışmasını tamamladıktan sonra yangının çıkış sebebi ile ilgili çalışma başlatacağız" dedi.

İHA

banner119
Son Güncelleme: 11.11.2016 11:20
Anahtar Kelimeler:
FabrikaYangınSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108