PKK propagandası suçunu itiraf eden askere 2 yıl hapis

Kayseri'de PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan ve mahkemede suçunu itiraf ederek, pişman olduğunu söyleyen asker, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

17 Mart 2017 Cuma 12:42
PKK propagandası suçunu itiraf eden askere 2 yıl hapis

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 7 Şubat'ta 2. Hava İkmal ve Bakım Üs Komutanlığı’nda yapılan bir ihbarı değerlendirdi. Yapılan çalışmalar neticesinde, askerlik görevini yapan 21 yaşındaki Abdurrahman D.'nin facebook üzerinden ’PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü’nün propagandasını yaptığını tespit etti. Gözaltına alınan asker Abdurrahman D. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayseri askerlik görevini yapan 21 yaşındaki Abdurrahman D., "2014 yılındaki paylaşımları ben yaptım, çok pişmanım. Halen askerim" dedi.

Mahkeme heyeti sanığa 2 yıl hapis cezası vererek, tahliye etti. Sanığın sabıkalı oluşunu göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, kararı ertelemedi.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
AskerHapisPkk Propagandası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108