Peşmerge kıyafetli propaganda davası başladı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir kişinin 8 Eylül 2015 günü peşmerge kıyafetli fotoğrafını sosyal medya hesabından 'Bu kıyafeti giymek bile bir onurdur' yorumu ile paylaşınca ilçede çıkan olaylarla ilgili davanın duruşması başladı.

17 Mart 2017 Cuma 13:15
Peşmerge kıyafetli propaganda davası başladı

İlçede şehit cenazesi olduğu gün yaptığı paylaşım nedeniyle ilçe halkı tarafından saldırıya uğrayan ve ardından mahalle meydanındaki Atatürk büstü öptürülüp linç edilmek istenen İbrahim Ç. duruşmaya katılmazken, olayla ilgili 7 şüpheli Fethiye 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada hakim karşısına çıktı. 

Bilindiği gibi; Seydikemer ilçesinin Kumluova Mahallesi'nde serada çalışan İbrahim Ç.'nin sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğraf ortalığı karıştırmıştı. İbrahim Ç.'nin 'Bu kıyafeti giymek bile onurdur' notuyla paylaştığı fotoğraftaki kıyafeti PKK'lı teröristlerin kıyafetine benzetildi.

Fotoğraf kısa sürede çok sayıda kişi tarafından paylaşılarak İbrahim Ç. aranıp bulundu. Aynı gün görev yaptığı Dağlıca’da terör örgütünün kurduğu tuzakla şehit olan Seydikemerli Adnan Ergen’in cenazesine gitmek isteyenler de meydanda toplanmıştı. İbrahim Ç.’yi bulan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler elbiselerini parçalayıp, mahalle meydanındaki Atatürk heykelini öptürüp linç etmek istemiş ve olaylar Eşen Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından önlenmişti.

Sosyal medyada terör provokatörlüğü yaptığı gerekçesi şile saldırıya uğrayan İbrahim Ç.’yi öfkeli grubun elinden kurtaran jandarma ekipleri Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden işçi olarak geldiği belirlenen İbrahim Ç.'yi hastaneye kaldırmıştı.

Olayla ilgili İbrahim Ç. hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan dava açılırken, İbrahim Ç.’yi dövdükleri iddia edilen 7 kişi hakkında da Fethiye 6. Asliye Ceza Mahkemesinde 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şüpheliler S.U., C.Ş., İ.A., S.U., Ç.Ş., H.T. ve M.A.Y. hakkında “Konut dokunulmazlığını ihlal ve basit yaralama” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasına müşteki İbrahim Ç. katılmadı. 7 şüphelinin katıldığı duruşmada şüphelilerin ifadeleri alındı. Şüpheliler olay günü Seydikemerli şehit Adnan Ergen için karşılama konvoyuna katılma hazırlığı içinde olduklarını belirterek, ifadelerinde jandarma aracının içinde PKK’lı bir şahsın olduğu söylenince orada toplanan insanlarla birlikte bağırdıklarını, fiziki herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını, iddia edilen olayın içerisinde olmadıklarını söyledi.

Duruşma bazı tanıkların ve müştekinin dinlenmesi için ileri tarihe ertelenirken, şüphelilerden H.T. ve M.A.Y.’nin avukatı Aydın Tilkici, “Terör örgütü propagandası yapmakla ilgili şahıs müşteki sanık konumunda. 7 tane sanığımız var. Eşen ve Fethiye bölgesinden. 2 tanesinin avukatlığını yapmaktayım. Sanıklar ifadelerini verdi. Müştekinin ifadesi alınamadı, talimatla ifade alınacak. Tanıkların da ifadesi alınmadı. Deliller toplanıyor. Sadece Fethiye ve Eşen’de bulunan sanıkların ifadesi alındı. Duruşma da Mayıs ayına ertelendi” dedi.

Şehit cenazesi için toplanmışlar 

Olayın geçekleştiği günün Adnan Ergen’in şehit olduğu haberinin geldiği gün olduğunu ve o gün halkın Kumluova Meydanı'nda toplandığını belirten Tilkici, mahkemede yargılanan 7 kişinin de orada toplanan kişiler arasında olduğunu söyledi. Diğer müşteki sanık İbrahim Ç.'nin ise terör örgütü propagandası yaptığını ve bunun sonucunda halkın bu şahsa saldırdığını ifade eden Tilkici, “Yargılanan arkadaşlarımızın bu olaylarla yakından uzaktan alakası yok. O gün şehit Adnan Ergen için toplanıp şehit cenazesine gitmek için toplanan şahıslar. Kendileri de bu yönde ifade verdi. Ama diğer sanığın terör örgütü propagandası yapması ve şehidimizin aynı gün cenazesinin bulunması böyle bir olaya meyil veriyor” diye konuştu.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
PropagandaPeşmerge Kıyati
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108