GESTAŞ 3 günde 50 bin 742 araç taşıdı

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'nin üç günlük tatil süresince 50 bin 742 araç taşıdığı bildirildi.

23 Mayıs 2017 Salı 09:56
GESTAŞ 3 günde 50 bin 742 araç taşıdı

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'yla birleşen 3 günlük hafta sonu tatili için Marmara ve Ege Bölgesinden hareket eden vatandaşların oluşturduğu yoğunluğa aralıksız olarak düzenlenen seferler ile cevap verildiği belirtildi.

Açıklamada, 3 günlük tatil yoğunluğu nedeniyle toplamda bin 149 sefer düzenlendiği, özellikle Bozcaada hattında 3 gemiyle yapılan ring sefer sayesinde vatandaşların mağduriyetlerinin en aza indirildiği ifade edildi.

Gelibolu-Lapseki hattının boğaz geçişinde en çok tercih edilen hat olduğuna işaret edilen açıklamada, şunları kaydedildi:

"3 günlük tatilde Çanakkale-Kilitbahir hattında sefer sayısı 360, Çanakkale-Eceaabat hattında 270, Gelibolu-Lapseki hattında 311, Geyikli-Bozcaada hattında 141, Kabatepe-Gökçeada hattında 51, Güney Marmara hattında ise 16 oldu.

Toplam bin 149 sefer yapılan 3 günlük tatilde saatte ortalama sefer sayısı 16 olarak gerçekleşti. GESTAŞ, 19 Mayıs Cuma günü Geyikli-Bozcaada hattında 8 saat içerisinde 19 sefer yapıp tam bin 72 araç taşıyarak rekor kırdı.

Gün boyu taşınan araç sayısı ise 2 bin 460 oldu. Özellikle Geyikli-Bozcaada hattında 3 gemiyle yapılan ring seferler, adaya ulaşımın hızlı gerçekleşmesini, iskelelerde oluşan kalabalığın en kısa sürede eritilmesini sağladı.

Önümüzdeki haftadan itibaren adalarda başlayacak GESTAŞ online bilet uygulamasıyla birlikte Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hattında yoğun yaz tatili döneminde de ulaşımın hızlı olması bekleniyor."

AA

banner119
Anahtar Kelimeler:
çanakkale BoğazıGESTAŞ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108