Edirne'de İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığın organizasyonuyla hac ibadeti için kutsal topraklara Edirne'den giden ilk kafile dualarla uğurlandı.

10 Ağustos 2017 Perşembe 09:06
Edirne'de İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı

Sabah namazından sonra Selimiye Camisi önünden iki otobüsle 100 hacı adayı kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı.

Hac görevini yerine getirmek üzere yola çıkan hacı adaylarını aileleri ve yakınları, gözyaşları ve hayır dualarla yolcu etti.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, çıkılan kutsal yolculuğun hayırlı bir şekilde tamamlanması temennisinde bulundu.

Hacı adayların sorunsuz bir hac dönemi geçirmesi için gerekli eğitimlerin verildiğini söyleyen Üzüm, şunları söyledi:

Bu sene Edirne'den toplam 217 hacı adayımız var. İlk kafilemizde 100 hacı adayımızı uğurladık. Allah'ın izniyle hac görevlerini yerine getirecekler. 

3 bin kadar bir kalabalıkla hacılarımızı uğurladık. Çok eğitimli bir hacı kafilesi gönderiyoruz. Çok güzel eğitim verdik. İnşallah ibadetlerini en iyi şekilde yapacaklar. 

İlk olarak Medine'ye gidecek olan hacı adaylarımız, orada 6 gün kaldıktan sonra Mekke'ye geçecekler. Orada da haccın gereklerini yerine getirip Arife Günü Arafat'a çıkacaklar. 

Allah, tüm hacı adaylarımızın sağ salim bir şekilde gidip dönmesini nasip eylesin. Diyanet İşleri Başkanlığımız, haccın sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için zaten gerekli tüm planları yapıp orada vatandaşlarımızın yanında oluyor. 

Çok iyi şartlarda hacılarımız görevlerini yapıyor."

Hacı adaylarından Mustafa Köse de 10 senedir hacca gitmek için sıra beklediğini söyleyerek, "Daha evvel umreye gitmiştim. Hacca gitmek için uzun zamandır bekliyordum. 

Kutsal topraklara gittiğimiz için çok mutlu ve heyecanlıyım. Allah, herkese nasip etsin.

Edirne'den otobüsle yola çıkan hacı adayları, İstanbul'dan havayoluyla Suudi Arabistan'a doğru gidecekler.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108