Dev Uyuşturucu Operasyonu! Tam 800 Kilo Ele Geçirildi

Yasadışı yollarla Türkiye'ye yüklü miktarda uyuşturucu getirileceği ihbarını alan Jandarma ekipleri düzenledikleri operasyonla 800 kilo kokain ele geçirdiler.

07 Eylül 2018 Cuma 15:17
Dev Uyuşturucu Operasyonu! Tam 800 Kilo Ele Geçirildi

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen kokainin Türkiye'de ilk Avrupa'da ise ele geçirilen en yüklü miktardaki kokain olduğu belirtildi. Ele geçirilen yüklü miktardaki kokainin Türkiye'de ve Avrupa ülkelerinde dağıtılmak üzere Güney Amerika'dan getirildiği bildirildi.

Yurt dışından deniz yoluyla uyuşturucu madde getirileceği ihbarını alan Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdikleri operasyonda kokusu oldukça yoğun olan kimyasal maddelerin içersine saklanmış olan kokain maddesini narkotik köpeği ''Vira'' yardımıyla ele geçirdiler.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7 Ağustos tarihinden itibaren takibe aldıkları geminin 8 Ağustos günü saat 01.00 sıralarında Körfez ilçesinde bulunan bir limana yanaştığı tespit edilirken, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla limana yanaşan gemiye yapılan operasyonda Jandarma ekipleri gemiden indirilen konteynerleri X- Ray cihazı ile taramadan geçirdiler.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Güvenlik birimlerimiz bir gemideki konteyneri tespit edip bununla ilgili çalışmaları ortaya koydular. Spor çantalar içerisinde saklanmış kokain maddesi 'Vira' isimli köpeğin tespitiyle yakalandı. Kokain 800 kilodur ve çok önemli bir miktardır. Bugüne kadar oldukça yüksek olan bir miktardır. Körfez Cumhuriyet Savcılığı ile jandarmamızın takibi sonucu yapılmıştır. Gümrük Muhafaza da emniyet birimlerimizle koordineli çalışmıştır. 800 kilo kokain imha edilmek üzere jandarmada beklemektedir. Yasal işlemleri yapılarak süreç tamamlanmış olacaktır. Yurt dışından bir ülkeden gemiyle yükler arasına sıkıştırılarak getirilen kamuflaj olarak köpeklerin koku almasını engelleyecek bir kokan maden içerisinde getirilmiş. Türkiye üzerinden başka ülkelere sevki konusunda henüz bir tespitimiz yok. Şu aşamada gözaltına alınan kimse yok" açıklamasında bulundu.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108