Adana'da 350 küçükbaş hayvan telef oldu

Adana’nın Feke ilçesinde besicilik yapan ailenin 480 küçükbaş hayvanından 350'si telef oldu.

30 Ocak 2022 Pazar 14:19
Adana'da 350 küçükbaş hayvan telef oldu

Feke’ye bağlı Şahmuratlı Mahallesi'nde besicilik yapan 7 çocuklu Nezahat-Cumali Şengün çifti, olumsuz hava koşulları nedeniyle ahırda tuttukları küçükbaş hayvanlarının ölümleriyle şok oldu.

480 küçükbaş hayvanından 350'sinin telef olduğunu söyleyen Nezahat Şengün, "5-6 veteriner hekimle görüştüm, dedikleri ilaçları da kullandım, hiçbir faydası olmadı. Yapacak hiçbir çarem kalmadı. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum. Hayvanlarım soğuktan ve susuzluktan dolayı telef oldular. Köyümüzde hala kar yağışı devam ediyor” dedi.

Feke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerinin telef olan hayvanlardan numune alıp incelemeye götürdükleri belirtildi.

İHA

banner119
Son Güncelleme: 30.01.2022 14:22
Anahtar Kelimeler:
AdanaFeke
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108