70 yaşındaki hasta açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Özel Ümit Hastanesinde açık kalp ameliyatı olan Mehmet Ali Özkan’ın oğlu Yusuf Özkan, hastalık sürecinde yaşadıklarını bir mektupla anlatarak, tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.

08 Kasım 2016 Salı 06:31
70 yaşındaki hasta açık kalp ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Mektubunda, 70 yaşındaki babasının yüzde 90 oranında tıkalı olan üç ana damarının açık kalp ameliyatı ile açıldığını anlatan Özkan, babasının hayata Özel Ümit Hastanesi doktor ve çalışanları sayesinde döndüğünü anlattı. Özkan, hastaneye yazdığı mektupla babasının yaşadıklarını şu satırlarla anlattı:
“Babam Kurban Bayramı arifesi yonca biçmek için traktörüne bindiğinde marş basmaz. Uğraşır çalıştıramaz. Can sıkıntısını yemekle atacak ki, taze pişmiş katmerden biraz fazla kaçırır. Ayran içer, maden suyu içer ama sıkıntısı bir türlü geçmez. Daha önce böyle daralmalar, yorulmalar dinlenmekle geçerken bu kez durumun farklı olduğunu hisseder ve hemen ilçedeki hastaneye gider. İlçe hastanesindeki doktor, muayenesini yapıp serum taktıktan sonra babamı ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesine sevk eder. Orada anjiyo yapılır ve kalpteki ana damarlardan üçünün de yüzde doksan tıkalı olduğu tespit edilir. Doktor, açık kalp ameliyatı gerektiğini ancak buna hastanede imkânları olmadığını, acilen bu ameliyatı yapacak bir hastane ve ekip bulunması gerektiğini söyler.”

Özel Ümit imdatlarına yetişti
Özkan, babasının durumunu öğrendiğinde hemen Afyon’a doğru yola çıktığını, bir yandan da ameliyatla ilgili araştırma içinde olduğunu söyleyerek, Kurban Bayramında 9 günlük tatilde açık kalp ameliyatı yapacak doktoru nereden bulacağının stresini yaşadığını mektubunda anlattı. Özkan, “Eskişehir Özel Ümit Hastanesinde tanıdığım Doktor Oktay Bey’i arayıp durumu izah ettim. Bana 5 dakika sonra dönerek, KVC uzmanı Doç. Dr. Selami Doğan Bey’in yarın ekibi toplayıp ameliyat yapabileceğini söyledi. İçim biraz rahatladı. Aile fertleri ile istişaremizi yaptık. Babam bayram sabahı ambulansla Özel Ümit Hastanesine getirildi. Yoğum bakıma alındı. Babam ameliyat öncesi vasiyetini hazırladı” diyerek yaşadıklarını mektubunda yazdı.

Mektupla teşekkür etti
Ameliyat ve tedavi sürecinden de söz eden Özkan, mektubunu şöyle sürdürdü:
“Bacaktan damar alındı ve kalpteki üç ana damara by-pas yapıldı. 5 saat sonra ameliyat bitti. Dr. Selami Bey ameliyatı kalbi durdurmadan çalışır vaziyette yaptı ki iyileşme sürecinde bunun çok faydasını gördük. Bir gün yoğun bakımda kaldıktan sonra Salı günü servis katına çıktı. Çarşamba günü babam ilk yürüyüşlerine başladı. Perşembe günü bütün hortumlardan, kablolardan kurtuldu. Hastane koridorunda boydan boya tur atabiliyordu. Cuma günü de taburcu olduk. İyileşme sürecinde babam doktorun tavsiyelerine harfiyen uydu. Bir hafta sonraki kontrolde de sonuçlar gayet güzeldi. Bir ay sonraki kontrolden sonra babam normal hayatına döndü. Bu zorlu süreçte bize otel konforu yaşatan Özel Ümit Hastanesine, Dr. Selami Bey ve ekibine, yoğun bakım ünitesi ve servis katında çalışan hemşire ve diğer görevlilere harika hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim.”

İHA

banner119
Son Güncelleme: 08.11.2016 09:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108