Yldırım'da Çocuklara Sevdirerek

Yıldırım Belediyesi’nin konuğu uzman pedagog Hatice Kübra Tongar’ın ‘Sevdirerek Din Eğitimi’ söyleşisine ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

19 Ocak 2018 Cuma 18:37
Yldırım'da Çocuklara Sevdirerek

Yıldırım Belediyesi 2017-2018 Kültür Sanat Sezonunda konusunda uzman isimleri Yıldırımlılarla buluşturmaya devam ediyor. Bağırmayan Anneler söyleşisiyle ilk kez geldiği Yıldırım’da büyük bir ilgiyle karşılaşan uzman pedagog Hatice Kübra Tongar, Sevdirerek Din Eğitimi programıyla ikinci kez ilçe sakinleriyle buluştu. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda Çocuk eğitiminde özellikle de dini eğitim verme sürecinde niyetin önemine dikkat çeken Hatice Kübra Tongar, adetler değil ayetler çerçevesinde çocuk yetiştirmek gerektiğini söyledi. Din eğitiminin çocuğa tek başına dini öğretmek anlamına gelmediğinin, kurallara boğmadan önce sevdirmenin esas olduğunun vurgulandığı söyleşide uzman pedagog Tongar, “Dini eğitim süreci Peygamber Efendimizin zorlaştırmayıp kolaylaştırma, nefret ettirmeyip sevdirme prensibi üzerine kurulu olması gerekir. Çocukların büyük ölçüde anne babanın davranışlarını kopyaladığını bu nedenle çocuğuna dini eğitim vermek isteyen bir ailenin yaşantısını bu çerçevede şekillendirmiş olması gerekiyor” dedi.

Programın sonunda Yıldırım’da gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getiren Tongar, katkılarından dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve ekibine teşekkür etti.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108