Yıldrım Belediyesi'nden Bir İlk Daha

Yıldırım Belediyesi geri dönüşüm çalışmaları ve çevre koruma politikasıyla, atıkların geri dönüşümü ve kaynakların verimli kullanılması konusunda yürüttüğü seferberlikte bir ilke daha imza attı.

27 Ağustos 2018 Pazartesi 21:11
Yıldrım Belediyesi'nden Bir İlk Daha

Yıldırım Belediyesi, sürdürülebilir çevre politikası doğrultusunda hayata geçirdiği etkili çalışmalar ile farkını ortaya koyuyor. Geride kalan dönemde atıkların dönüşümü konusunda rekorlar şehri olan ve Türkiye’ye öncülük eden çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, yine bir ilki gerçekleştirerek örnek oldu. Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçenin tüm mahallelerinde kurulan pazar yerlerinde oluşturduğu bilgilendirme stantlarında, pazar alışverişine çıkan vatandaşlara geri dönüşüm ve çevre koruma hakkında farkındalık oluşturuyor. Atıkların geri dönüşümü ile kaynakların doğru ve yerinde kullanımı konularında Yıldırımlıları bilgilendiren ekipler, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ilçe sakinlerini geri dönüşüm zincirine katıyor. Vatandaşlardan iletilen talepler ışığında ambalaj atığı kutusu, konteyner, dönüşüm kumbarası gibi ekipmanlar muhtelif yerlere yerleştirilirken, ilçe sakinlerinin atıkları da evlerinden alınıyor.

‘HEMŞEHRİLERİMİZLE EL ELEYİZ’

Geri dönüşüm çalışmalarını, gelecek nesillerin daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevreye sahip olmaları için bir zorunluluk olarak gördüklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Doğal kaynaklarımızın bilinçsizce heba edilmemesi için şehrimizde, atıkların geri dönüşüme kazandırılması adına görev süremizin başından itibaren önemli çalışmalara imza attık. Özellikle geri dönüşümde en etkin yöntemin bilgilendirme olduğu düşüncesiyle şehrimizin muhtelif yerlerinde oluşturulan bilgilendirme stantlarıyla hemşehrilerimize geri dönüşümün ve çevre korumanın önemini aktardık. Öncü çalışmalara imza attığımız geri dönüşümde Yıldırım Belediyesi olarak yine bir ilki gerçekleştirdik. İlçemizde kurulan pazaryerlerinde haftanın her günü stantlar kurarak hem alışveriş yapan vatandaşlarımıza hem de esnafımıza bilgi veriyoruz. İlçe sakinlerimizden gelen talepler doğrultusunda da hemşehrilerimizi geri dönüşüm zincirimize dahil ediyoruz” dedi.

‘ÖNCÜLÜK ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Geri dönüşümü, hem çevreye hem de ekonomiye artı değer katmanın temel yollarından biri olarak gördüklerinin altını çizen Başkan Edebali, “Dünyanın son yıllardaki en önemli sorunlarının başında doğal kaynakların bilinçsiz tüketimi geliyor. Doğal kaynakların heba edilmeden kullanılmasını ve geri dönüşüme önem verilmesini, gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz. Bu doğrultuda geri dönüşüm ve çevre koruma alanında öncü belediyecilik hizmetlerini hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Geride kalan dönemde olduğu gibi gelecekte de hem yapacağımız çalışmalar, hem de hemşehrilerimizin duyarlılığı ile geri dönüşümde fark oluşturan bir şehir olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108