Yıldırım'da 'şehit yakınları ve gazilere' vefa

Ülkenin birliği ve bütünlüğü ile milletin huzuru için canlarını feda eden şehitlerin yakınları ve gazilerle bir araya gelerek Yıldırım Belediyesi, şehit yakınlarının ve gazilerin ihtiyaçlarını ve taleplerini dinliyor.

08 Mart 2018 Perşembe 21:18
Yıldırım'da 'şehit yakınları ve gazilere' vefa

Şehit yakınları ve gaziler ile yakından ilgilenen Şehit Yakınları ve Gazi Masası personeli, aileleri evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret ediyor, taleplerini doğrudan belediye ulaştırarak sorunların hızlı bir şekilde çözülmesini sağlıyor. Özel etkinliklerde şehit aileleri ve gaziler bir araya getirilirken, son 1 yılda 37 şehit yakını ve 159 gazi olmak üzere 196 şehit yakını ve gazi ziyaret edildi. Öte yandan belediyedeki bürokratik işlemlerde öncelik hakkı bulunan şehit yakını ve gazilerden belediyeye gelen 177 aile ile yakından ilgilenilerek işlemleri en kısa süre içerisinde gerçekleştirildi.

‘BÜYÜK BİR AİLEYİZ’

Ülkenin güvenliği ve milletin huzuru için gözünü kırpmadan canını veren, sağlığını kaybeden vatan evlatlarına çok şey borçlu olduklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’daki şehit yakınlarımızın, gazilerimizin bizim nazarımızda kendi aile fertlerimizden hiç bir farkı yok. Sık sık kendileriyle bir araya geliyoruz. Oluşturduğumuz Şehit Yakınları ve Gaziler Masamız, şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi sürekli evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret ediyor. Yıldırım Belediyesi’nde bürokratik işlemleri olan şehit yakınları ve gazilere öncelik tanınıyor. En ufak dertlerini kendi sorunumuz gibi kabul edip çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu bizim onlara vefa borcumuz. Borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebiliyor, yaşadıkları acıları bir nebze de olsa hafifletebiliyorsak bizden mutlusu olmaz” diye konuştu.

‘VEFA BORCUMUZ VAR’

Türk milletinin tarihin her döneminde inancı, vatanı, bağımsızlığı, bayrağı, ezanı gibi mukaddes bildiği değerler adına canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiş aziz bir millet olduğunu belirten Başkan Edebali, “Sahip olduğumuz istiklal ve hürriyet, hiç kuşkusuz bize şehitlerimizin ve gazilerimizin mirasıdır. Toprağa verdiğimiz her şehidimiz, gazilik mertebesine ulaşan her kardeşimiz, devlet ve millet olarak varlığımızın, birliğimizin, geleceğimizin adeta birer mührü, birer kilidi gibidir. Ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması için bu topraklarda sonsuza kadar özgür bir şekilde, huzurlu şekilde yaşamamız için gözlerini kırpmadan canlarını veren yiğitlerimiz için ne yapsak azdır. Gazilerimiz, şehitlerimiz, onların yakınları her zaman başımızın tacıdır. Bize düşen o mübarek canların geride bıraktıklarına sahip çıkabilmek, emanetlerine gereken hürmeti ve hizmeti gösterebilmektir. Bize düşen, aziz şehitlerimizin bize gösterdiği istikamete de sımsıkı sahip çıkmaktır. Onlardan aldığımız güç, inanç ve ilhamla bize emanet edilen bu cennet vatanı sonsuza dek birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daima koruyarak, yüceltmektir” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM BLD

banner119
Son Güncelleme: 10.03.2018 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108