Yıldırım Yeşiline Kavuşuyor

Yıldırım Kent Konseyi Fidyekızık Mahallesi’nde fidan dikimi ve doğa yürüyüşü etkinliği düzenledi.

04 Nisan 2017 Salı 16:06
Yıldırım Yeşiline Kavuşuyor

Fidyekızık Mahallesi ile Balaban Mahallesi arasında kalan parkurda düzenlenen etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Yıldırım Kent Konseyi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uludağ'ın eteklerinde yer alan parkurda doğa yürüyüşü gerçekleştiren Başkan Edebali ve beraberindekiler 50 fidanın dikimini gerçekleştirdi.

Sağlıklı yaşam için yürüyüşün vazgeçilmez bir spor olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Spor yalnızca kapalı mekanlarda yapılan bir etkinlik olmaktan çıkarılmalıdır. Doğal güzellikleriyle adeta cennetten bir bahçe olan Uludağ'ın eteklerinde kurulu olan ilçemiz, benzersiz yürüyüş parkurları ve doğa sporları alanları ile tarihin kucaklaşmasına ev sahipliği yapmaktadır. Hemşerilerimizle birlikte, ülkemizin farklı bölgelerinden gelerek şehrimizi ziyaret eden tüm misafirlerimizi doğayla kucaklaşmaya, tabiatın eşsiz manzaralarını görmeye davet ediyorum" diye konuştu.

AĞAÇLARI KORUMAK HERKESİN GÖREVİ

Doğanın insan hayatı için önemini vurgulan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Tabiatla buluştuğumuz bu etkinlikte yeşilin korunması ve yaşatılması gerekliliğini bir kez daha görmüş olduk. Yetişmesi yıllar alan oksijen deposu ağaçların yok edilmemesi, aksine daha da çoğaltılması gerekmektedir. Bu bizlere ecdadımızdan kalan mirasın gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir vazifedir" ifadelerini kullandı. Baharın gelişi ile orman yangınlarının da yaşanabileceğini hatırlatan Başkan Edebali, "Kış mevsiminin geride kalması, baharın başlangıcıyla doğa yeniden uyanıyor. Hayatın günlük stresinden uzaklaşmak isteyen hemşerilerimiz yeşille bir araya gelip piknik yapıyor. Ancak bu günlük gezilerden arda kalan söndürülmemiş ateş, binlerce hektar ormanı ve içerisinde yaşayan canlıyı yok ediyor. Vatandaşlarımızı bu konuda hassas davranmaya ve yeşili korumaya davet ediyorum" dedi.,

Böylesine anlamlı bir etkinliği düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını belirten Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, başta Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek tüm vatandaşları doğaya karşı duyarlı olmaya davet etti.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108