Yıldırım'lı Minikler Sünnet Heyecanını Yaşadılar

Sosyal belediyecilik hizmetleriyle ilçe sakinlerinin hayatına mutluluk katan Yıldırım Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında 622 çocuk sünnet ettirilerek erkekliğe ilk adımını attı.

02 Eylül 2018 Pazar 19:30
Yıldırım'lı Minikler Sünnet Heyecanını Yaşadılar

İnsan merkezli projeleri hayata geçirerek vatandaşların yüzünü güldüren Yıldırım Belediyesi, 622 çocuğu sünnet ettirerek maddi imkanı yeterli olmayan ailelere destek oldu. Çocukları modern ve sağlıklı koşullarda sünnet ettirerek sağlıklı bir biçimde operasyonlarını gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, Spor Kompleksi’nde düzenlediği geleneksel hale gelen Sünnet Şöleni ile miniklerin mutluluğuna mutluluk kattı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mehteran gösterisi başlayan şölene AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, muhtarlar ile sünnet olan çocuklar ve aileleri katıldı.
 
EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ

Yıldırım Belediyesi tarafından sünnet ettirilen 622 çocuk için düzenlenen sünnet şöleninde miniklerin heyecanını paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Cenab-ı Hakk’ın anne ve babalara verdiği en güzel armağan evlatlardır. Onlar bizim en değerli varlıklarımız. Evlatlarımızı hayata hazırlarken, onları vatanına, milletine, inancına bağlı insanlar olarak yetiştirmek de hepimizin ortak görevi. Biz de çocuklarımızla ilgili yaptığımız hizmetlerle bu dayanışmayı sürdüren etkinliklere imza atıyoruz. Her anne ve baba çocukları için çok büyük fedakarlıklar yapar. Her anne baba evlatlarının mürüvvetini görmek ister. Gerçekleştirdiğimiz sünnet şöleninde 622 evladımızın mürüvvetini yaşamak için bir aradayız. İnşallah onların düğünlerini de, güzel ortamlarda, güzel dostlarla Cenab-ı Hak hepimize yaşamayı nasip etsin. Sünnet bizim inancımızın bir gereği, Peygamber Efendimiz’den intikal eden aynı zamanda kadim kültürümüzün bir parçası. Tıp Merkezi’mizde modern imkanlarla uzman çalışanlarımızla 622 çocuğumuzun operasyonlarını gerçekleştirerek sünnet şölenimizi yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sünnet olan yavrularımıza Cenab-ı Hak’tan sağlık, sıhhat, hayırlı, bereketli ve uzun bir ömür diliyorum” dedi.

YARINLARIN YILDIRIM’I GELİŞİYOR

Yıldırım’da yürütülen önemli projeler hakkında bilgi veren Başkan Edebali, “Yıldırım olarak çağların medeniyet birikimine sahip bir ecdadın evlatlarıyız. Yarınların Yıldırım’ını oluşturmak için büyük kalıcı hizmetler üretiyoruz. Bu dönem Yıldırım için en kalıcı hizmetleri ürettik ve üretmeye devam ediyoruz. Şehrimizin kentsel dönüşüm ile ilgili modern bir örneğini oluşturmak için Mevlana Mahallemizde 815 konut ürettik. Yaklaşık 1,5 ay sonra vatandaşlarımıza konutlarımızın teslimatına başlayacağız. Geleneksel hamam kültürümüzü yaşatmak adına Selçuk Hatun Termal Tesisi’ni kazandırdık.

Hemşehrilerimize hizmet eden güzel bir merkeze sahip olduk. Türkiye’nin en büyük spor kompleksini Yıldırım’da inşa ediyoruz. Çünkü çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumamız lazım. Onları çağımızın tehlikelerinden korumanın bir yolu da sporla buluşturmaktır. 1,5 ay sonra tamamlanacak spor kompleksimiz çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet edecek. Semt sahaları, gençlik merkezleri inşa ediyoruz. Türkiye’nin en güzel tematik parklarından biri olan Sular Vadisi’ni kazandırıyoruz” diye konuştu.

ÖNCELİK SOSYAL HİZMETLER

Fiziki hizmetlerden kültürel ve sosyal içerikli çalışmalara önem verdiklerine işaret eden Başkan Edebali, “Bir şehirde yaşam kalitesini yükseltmek için sadece fiziki hizmetler yeterli değil. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı, engellilerimizi toplumsal dayanışmayı sağlayacak kültürel ve sosyal etkinliklere dahil etmemiz lazım. Bu alanda da kültür turlarıyla, meslek edindirme kurslarıyla, psikolojik danışma merkezimizle, müzik akademisi, engelsiz mutfak gibi projelerimizle ve birçok kültürel ve sosyal etkinliklerimizle şehre olan bağlılığımızı, aidiyetimizi ve bir arada yaşama kültürümüzü daha da güçlü kılacak kültürel ve sosyal etkinliklerle Yıldırım’ı geleceğe taşıyoruz. Bu güzel şehri vatandaşlarımızla el ele hep birlikte refah seviyesi yüksek bir noktaya getirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN EDEBALİ’YE TEŞEKKÜR

Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği sünnet şöleninde Yıldırımlı çocukların mutluluğunu paylaşan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, “Dinimizin ve kültürümüzün önemli bir parçası olan sünnet geleneğini yaşatan ve dezavantajlı ailelere destek olan Yıldırım Belediyesi takdiri hak eden bir hizmet yürütüyor. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek adına önemli sosyal projeler hayata geçiren Yıldırım Belediyesi’ne ve göreve geldiği ilk günden itibaren insan odaklı hizmet anlayışını sürdüren Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye, Yıldırımlılar adına teşekkür ediyorum. Yıldırım’ın çocuklarını kendi evlatlarından ayırmayan Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’yi yürekten kutluyor, sünnet olan 622 evladımıza sağlıklı bir gelecek diliyorum” diye konuştu.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108