Yıldırım'ın lezzet ustaları

Meslek edindirme kursları ve okul öncesi eğitim sınıfları ile Yıldırım’da 7’den 70’e herkese eğitim veren YIL-MEK, Değirmenlikızık Kurs Merkezi’nde ‘Pastacılıkve Aşçı Yardımcılığı’ kursu branşında kadınlara meslek eğitimi vermeye devam ediyor.

12 Mayıs 2017 Cuma 14:27
Yıldırım'ın lezzet ustaları

Yıldırımlı kadınları meslek sahibi yaparak üretime dahil etmek için 42 kurs merkezi ve 80 branşta meslek edindirme kursları düzenleyen YIL-MEK bünyesinde faaliyet gösteren pastacılık ve aşçı yardımcılığı kursuna katılan kadınların hazırladıkları birbirinden farklı lezzetler göz kamaştırıyor.

Kursiyerlerin en fazla ilgi gösterdiği branşlardan birisi olan pastacılık ve aşçı yardımcılığı kursunda kadınlar pasta, kurabiye ve çeşitli hamur işleri yapımının püf noktalarını öğreniyor. Kursta lezzetli pasta yapımını öğrenen kadınlar aile ekonomisine katkı sağlayarak iş yeri açmayı da hedefliyor.

Öte yandan kurs ortamındaki arkadaşlıklarıyla da daha fazla sosyalleşme imkanı buluyor. Kadınların görsel ve lezzete ağırlık verdikleri kursta; dekoratif tekniklerle pasta süsleme ve süsleme uygulamaları teknikleriyle, krema, sos ve şuruplar, yaş pastalar, kuru pastalar, tart, tartölet ve paylar hazırlama konuları detaylı anlatılıyor.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108