Yıldırım'da festival coşkusu

Kültür sanat etkinlikleri ile toplumlar arası dostluk köprülerinin kurulmasına öncülük eden Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali renkli görüntülere sahne oluyor.

01 Temmuz 2017 Cumartesi 21:49
Yıldırım'da festival coşkusu

Yıldırım Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali’nin heyecanı, Heykel’de gerçekleştirilen açılış gösterilerinin ardından Yıldırım’a taşındı. Kortej yürüyüşleri ve mahalle gösterileri ile festival coşkusunu tüm Yıldırım’da yaşatan halk dansları ekipleri, sergiledikleri sahne performanslarıyla izleyenlerin beğenisini kazandı. Millet Mahallesi Meydanı ve Erikli Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu bahçesinde düzenlenen gösterilerin ardından, Mesken Meydanı’ndan Değirmenlikızık Mahallesi pazar alanına kortej yürüyüşü gerçekleştiren ekipler, Yıldırımlılardan büyük ilgi gördü.

Değirmenlikızık Mahallesi pazar alanında ilçe sakinlerinin yoğun katılımıyla düzenlenen gösterilerde Yıldırım Belediyesi Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu’nun yanı sıra Bulgaristan, Arnavutluk, Kazakistan, Ukrayna ve Tunus ekipleri, kendi kültürlerine özgü danslarıyla festival heyecanını doruklara çıkardı.

İsmini, mazisi Osmanlı’nın ilk yıllarına dayanan Cumalıkızık köyünden alan festival ile kültürlerin kaynaşmasına öncülük edildiğini belirten Yıldırımlılar, düzenlenen festivalin yanı sıra tiyatrodan konserlere, sergilerden söyleşilere birbirinden eşsiz kültür sanat etkinlikleriyle ilçedeki sosyal yaşama renk katan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108