Yıldırım'da eğitim standartları yükseliyor

İlçede eğitim kalitesinin yükselmesi adına yürüttüğü çalışmaların yanında eğitim kurumlarıyla sürdürdüğü iş birliği çerçevesinde öğrencilerin daha verimli bir eğitim alması için Yıldırım Belediyesi, yapılması gerekenleri masaya yatırıyor.

06 Mart 2018 Salı 16:51
Yıldırım'da eğitim standartları yükseliyor

Yıldırım’da belediyecilik hizmetlerinin yanında şehrin kalkınmasında anahtar olan eğitim standartlarının yükselmesi için çalışmalar yürüten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki okul idarecileriyle bir araya geldi. Yıldırım Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç ve ilçede eğitim veren okulların müdürleri katıldı. Eğitim kalitesini yükseltecek çalışmalarda belediye olarak kendilerine düşen görevleri önemsediklerini vurgulayan Başkan Edebali, “Yıldırım tarihi birikimi olan, geçmişin medeniyet birikimine sahip kadim bir şehir. Bu şehri yarınlara taşıyacak olanlar bugün okul sıralarında oturan gençlerimiz, çocuklarımız. Bizler de evlatlarımızın daha kaliteli, daha donanımlı ve modern şartlarda yetişmesi için ilçemizde hem fiziki değişimi gerçekleştirirken hem de sosyal alanlarda yaptığımız radikal değişimlerle geleceğe güvenle bakacakları bir şehir inşa ediyoruz” dedi.

YENİ OKUL ALANLARI

Yapılan kentsel dönüşüm planlarında yalnızca konutları yenilemekle sınırlı kalmadan, mevcut okul alanlarına yenilerini de eklediklerinin altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Ankara Yolu Caddesi’nin altında yer alan Arabayatağı, Yavuzselim, Çınarönü, Hacivat, Ulus ve Mevlana mahallelerinin imar planlarını tamamen yenilerken, 150 bin nüfusun yaşadığı bölgede eski planda yer alan 14 okulun yeterli eğitim hizmetini sağlamasının mümkün olmadığını gördük. Yeni planımızda ise bu sayıyı iki katının üstüne çıkararak 29 yeni okula alanına taşıdık. Yine Değirmenönü-Karapınar bölgesinde de mevcut 8 eğitim alanını yeni planda 25’e taşıdık. Kentsel dönüşüm yürüttüğümüz bölgelerimizin birçoğunda yeni okul alanları oluşturuyoruz” diye konuştu.

GELECEĞE YATIRIM

Eğitimde belirli standartlara ulaşmak adına Yıldırım Belediyesi olarak bu güne kadar önemli destek sağladıklarının altını çizen Başkan Edebali, “Eğitim, yerel yönetimlerin asli görevleri arasında yer almayabilir. Ancak bizler çocuklarımızın fiziki imkanları yüksek okullarda, kendilerini geliştirmeye uygun donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için destek sağladık. Ancak belediye olarak yapılanları kesinlikle yeterli görmüyoruz. Ülkemiz üzerinde kurgulanan hain planları bertaraf ederek güçlü olabilmek, donanımlı bir nesil yetiştirmek ve kaliteli eğitim standartlarına sahip olmakla mümkün olacaktır. Eğitimi geleceğe yönelik yapılan en önemli yatırım olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

128 OKULDA TADİLAT

İlçedeki 128 eğitim kurumunda tamir, bakım, tadilat bahçe donatı elemanları gibi hizmetleri gerçekleştirirken, 5 bin 661 adet ulaşım imkanını da okullara sağlandığını hatırlatan Başkan Edebali, “Okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmenin yanında birçok alanda destek oluyoruz. Spor alanları, spor odası gibi evlatlarımızın beden sağlığını geliştirecek alanlar oluşturuyoruz. Çocuklarımızın kırtasiye ihtiyacını karşılamak adına 12 bin 932 öğrenci kardeşimize araç gereç desteği sağladık. Okullarda düzenlediğimiz ‘Alo Tiyatro’ etkinliğimiz ile 100 bin çocuğumuzun ayağına tiyatro oyunları götürdük. Erikli İmam Hatip Ortaokulu, Akçağlayan Ortaokulu, Vatan Anaokulu, Ali Rıza Bey İlkokulu, Maltepe Ortaokulu ve Değirmenönü Ortaokulu’na proje desteğinde bulunduk. Bunlarla beraber geleceğimizin mimarı olacak yavrularımızın sosyal açıdan da gelişimlerini sağlamak adına şehir pasaportu projemizden spor okullarına, münazara yarışmalarından festivallere sayısız etkinlik düzenledik” şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından Başkan Edebali ilçede gerçekleştirilen hizmetler ve eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında okul müdürlerine sunum yaparken, okulların sorunları ve talepleri de idareciler tarafından Başkan Edebali’ye iletildi.

YILDIRIM BLD

banner119
Son Güncelleme: 08.03.2018 22:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108