Yıldırım'da Çocuklar Hem Öğreniyor Hem Eğleniyor

Yıldırım Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen Yıldırım Düşünce ve Sanat Akademisi kapsamında düzenlenen Kukla Akademisi Cumalıkızık’ta başladı.

26 Aralık 2016 Pazartesi 14:24
Yıldırım'da Çocuklar Hem Öğreniyor Hem Eğleniyor

Yıldırımlı çocuklar, kendilerini televizyon ve bilgisayar bağımlılığından kurtaracak, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlayacak olan Kukla Atölyesi’nde kendi kuklalarını yaptı. Yıldırım Belediyesi tarafından organize edilen programda çocuklar için kurulan kukla atölyesi etkinlikleri büyük ilgi gördü. Cumalıkızık Kültür Evi’nde kurulan kukla atölyesinde, Eğitmen Ata Yıldırım’dan kukla yapımını öğrenen çocuklar, keyifli zaman geçirdi. Kendilerine dağıtılan kukla parçalarını boyayarak, Eğitmen Ata Yıldırım’ın yardımı ile boyadıkları parçaları birleştiren minikler, kendi kuklalarını kendileri yaptı. Kukla Atölyesi çalışmaları ile kendi kuklalarını yapmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar ayrıca kukla yapımı ile ilgili yöntem ve teknikleri de öğrendi.


 
‘ÇOCUKLARIMIZI KORUYORUZ’
 
Kukla yapımının çocukların gelişimini desteklediğini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Teknolojik gelişmeler, ne kadar hayatımızı kolaylaştırıyorsa bir o kadar da yan etkileri var. Televizyon, bilgisayar ve telefon gibi teknoloji ürünleri aşırı kullanıldığında çocuklarımızın sosyal ve psikolojik gelişimini olumsuz etkiliyor. Bunun önüne geçmek ve çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak adına onları kültür, sanat ve sportif faaliyetlere yönelterek, teknolojinin yavrularımızı esir almasının önüne geçiyoruz. Ayda 1 defa önceden belirlenen gruplarla Cumalıkızık’ta farklı kukla disiplinlerini çalışacağız” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM BLD

banner119
Son Güncelleme: 26.12.2016 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108