Yıldırım Belediyesi'nden Altyapı Seferberliği

Yıldırım Belediyesi, asfalt, parke ve bordür çalışmalarıyla 2017 yılında altyapı atağı gerçekleştirirken, bünyesindeki beton, parke ve bordür üretim tesisiyle kendi ihtiyacını karşıladı.

15 Ocak 2018 Pazartesi 23:35
Yıldırım Belediyesi'nden Altyapı Seferberliği

Altyapı hizmetleriyle ilçeye değer katan Yıldırım Belediyesi, 2017 yılında yürüttüğü asfalt serimi, parke ve bordür uygulamalarıyla önemli çalışmalara imza attı. Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, geride kalan yılda 48 ton 858 kilogram kaplama ve 47 ton 236 kilogram yama olmak üzere toplamda 96 ton 64 kilogram asfalt serimi gerçekleştirdi. İlçede kaldırımların bakım ve onarımlarını da yapan Yıldırım Belediyesi 2017 yılında 23 bin 333 metrekare parke taşı, 10 bin 415 metre bordür ve 2 bin 703 metrekare engelli taşı uygulaması gerçekleştirirken, bin 437 adet ızgara, bin 915 adet baca ve 3 bin 165 metre drenaj hattını Yıldırım’a kazandırdı. Öte yandan geride kalan yılda bünyesindeki Beton, Parke ve Bordür Üretim Tesisi ile 24 bin 203 metrekare parke taşı, 19 bin 470 adet bordür, 16 bin 950 adet bahçe bordürü ve 9 bin 218 adet şev taşı üreten Yıldırım Belediyesi kendi ihtiyacını karşılayarak önemli tasarruf sağladı.

‘ENGELLİLERİMİZİ UNUTMUYORUZ’

Altyapı çalışmalarıyla geleceğin Yıldırım’ını modern şehircilik kriterlerine uygun olarak düzenlemeyi sürdürdüklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yollardaki bakım ve onarımın yanı sıra asfalt serim çalışmalarımızla modern ulaşım imkânını hemşehrilerimize sunuyoruz.

Asfaltlama çalışmalarının yanı sıra parke ve bordür uygulamalarıyla cadde ve sokaklarımızı kullanışlı bir hale getirdik. Bunu yaparken görme engelli kardeşlerimizi unutmadan ulaşımda kendileri için kolaylık sağlayan engelli taşı uygulaması gerçekleştirerek kaldırımları onlar için daha uygun şekle dönüştürdük. Ulaşım sorunu olmayan, rahat ve güvenilir yaya ve araç yolları şehrimize değer katacak. Geçmiş dönemde yaptığımız çalışmalara hız vererek gelecek yıllarda da altyapı hamlemizi sürdüreceğiz” dedi.

‘TASARRUF SAĞLIYORUZ’

Beton, Parke ve Bordür Üretim Tesisi’nin yanı sıra Asfalt Üretim Tesisi ile kendi ihtiyacını karşılayan bir belediye olarak önemli tasarruf kaydettiklerini hatırlatan Başkan Edebali, “İlçemizde yürüttüğümüz altyapı çalışmalarında belediyemiz bünyesindeki Beton Parke ve Bordür Üretim Tesisi ve Asfalt Üretim Tesisi ile gereken malzeme ihtiyacını karşılayan, kendi kendine yeten bir yerel yönetim olarak önemli tasarruf sağlıyoruz. Tam otomatik toplama robotu, beton plak üretim makinesi, çimento helezonu ve tartım sistemi, kum tankları, 10 adet kalıp ve 2 adet beton mikseri ile üretim yapan tesisimiz sayesinde gereken üretimi gerçekleştiriyoruz. Asfalt serimleri ve yeni imar yollarıyla ilçemizde ulaşımı kesintisiz hale getiriyoruz. Yıldırım’ı modern, yaşanabilir ve ideal şehir konumuna getirmek adına çalışmalarımızı önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz” diye konuştu.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108