Ramazan Yıldırım'da Dolu Dolu Geçti

Sosyal ve kültürel etkinliklerle ilçenin çehresini değiştiren Yıldırım Belediyesi, ‘Yıldırım’da Ramazan’ adı altında gerçekleştirdiği etkinliklerle Yıldırımlılara maneviyat dolu bir Ramazan ayı yaşattı.

27 Haziran 2017 Salı 20:44
Ramazan Yıldırım'da Dolu Dolu Geçti

Yıldırım Belediyesi tarafından Ramazan ayının manevi havasına uygun olarak Bayrak Alanı’nda gerçekleştirilen ve birbirinden ünlü isimlerin katıldığı dinletiler ve konserlerin yanı sıra her akşam başka bir mahallede yapılan etkinlikler ve Emirsultan Meydanı’nda düzenlenen programlar ilçe sakinleri ile buluşturuldu. Mehteran konserleri, Karagöz-Hacivat, orta oyunları, sihirbaz gösterileri gibi sayısız etkinlikle beraber Dursun Ali Erzincanlı, Serdar Tuncer gibi tanınmış simaların yanı sıra ünlü ilahi sanatçıları verdikleri konserlerle Yıldırımlılara unutulmaz bir Ramazan ayı yaşattılar.

KÜLTÜR SANAT ŞEHRİ YILDIRIM

İslam aleminin özlemle beklediği 11 ayın sultanı Ramazan’ı, Yıldırım’ın medeniyet anlayışı içerisinde dolu dolu yaşandığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanları birleştirici rolü olan Ramazan ayını, Yıldırım Belediyesi gerçekleştirdiğimiz sayısız etkinlikle hemşehrilerimizle birlikte yaşadık. Yıldırım Belediyesi Bayrak Alanı, gezici tır ile mahallelerde gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ve Emirsultan Meydanı’nda yaptığımız programlarda 90 bine yakın insanımızla bir araya geldik.

İftar ve sahurlarda vatandaşlarımızla birlikte olarak kutsal ayın manevi ruhunu birlik ve beraberlik içinde idrak ettik” dedi. Ramazan ayına özel etkinlikleri ilçenin sınırları dışına taşıdıklarını da söyleyen Başkan Edebali, “Gürcistan’ın Batum’a 70 km mesafedeki Nasakirali köyünde yaşayan Ahıska Türkü kardeşlerimize ve Bulgaristan’ın Cebel şehrindeki soydaşlarımıza verdiğimiz iftarlar sayesinde Yıldırım dışındaki gönül coğrafyamızda yaşayan binlerce kişi ile aynı sofrada buluşup orucumuzu açma fırsatı yakaladık” diye konuştu.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108