Minik öğrenciler çömlek yapmayı öğrendi

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) Okul Öncesi Eğitim Merkezi’ndeki öğrenim gören öğrenciler, çömlek yapmayı öğrendi.

17 Mart 2017 Cuma 14:40
Minik öğrenciler çömlek yapmayı öğrendi

Geçmişte kilimleri, konakları, camileri ve mezarları süsleyen çömlek boyama sanatı, dekoratif çömlek boyama ustası Selehattin Çakır’ın eşliğinde Yıldırımlı 125 miniğin ellerinde hayat buldu. Öğrencilerin kendi hayal dünyası ile boyayarak minik elleri ile hayat verdikleri çömlekler, fırınlandıktan sonra kendilerine hediye edildi.

‘İnsana yatırım yapıyoruz’

Donanımlı bireyler yetiştirmenin toplumun sağlam temeller üzerine inşa edilmesinde önemli bir adım olduğu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Her yaş ve her kesimden insanın kendisini ilgilendiren bir faaliyet bulabileceği program zenginliğiyle YIL-MEK ilçemizin gururu haline geldi. 34 mahallede 60 sınıf ve 112 şubede 3 bin 293 çocuğumuz eğitim görüyor. Ayrıca el becerilerini geliştirebileceği, sosyal ve kültür aktiviteleriyle de destekliyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimiz çerçevesinde açtığımız kurslarla insanların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği ve sanatsal yönlerini daha iyi geliştirecekleri imkânları ortaya koymaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108