Gümüş Kazaz Örgücülüğü Yıldırım'da Yaşatılıyor

Meslek edindirme kursları ile Yıldırımlılara eğitim veren YIL-MEK, geleneksel Osmanlı sanatı gümüş kazaz örücülüğü branşında kadınlara mesleki eğitim veriyor.

09 Kasım 2017 Perşembe 18:24
Gümüş Kazaz Örgücülüğü Yıldırım'da Yaşatılıyor

Yıldırım Belediyesi YIL-MEK ile ilçedeki kadınları yeni bir hobi sahibi yaparken aynı zamanda verdiği kurslarla aile bütçelerine katkı yapmalarını sağlıyor. Molla Yegan Kurs Merkezi’nde verilen kurslara Yıldırımlı kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Kadınların tasarım yeteneklerini geliştirdikleri kursta; sürgü tekniği, top örgüsü tekniği, balıksırtı tekniği ve ajur tekniği öğretiliyor. Çok ince bir tel haline getirilen bin ayar saf gümüş kursiyerlerin elinde dikkat ve titizlikle işlenerek tespih, kolye, yüzük ve bilekliğe dönüşüyor.

Osmanlı’dan günümüze gelen bu sanat dalında mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazananlar, el sanatları teknolojisi sektöründeki küçük veya büyük ölçekli işletmelerde, turistik ve hediyelik eşya üretimi yapan atölyelerde çalışabilir, kendi ev ve iş yerlerinde üretim yapabilirler. YIL-MEK kursiyerlerinin ürettiği el işi ürünlerin satışı içi kurulan Yıldırım Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üzerinden üretim ve satışlar da destekleniyor.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108