Cumalıkızık Ahududu Festivali'ne Görkemli Açılış

Geleneksel ve uluslararası yapısıyla farklı toplum kültürlerinin bir arada harmanlanmasına ve dostluk köprülerinin kurulmasına ev sahipliği yapan Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali’nde coşku açılış gösterisi ile yaşanmaya başladı.

30 Haziran 2017 Cuma 12:08
Cumalıkızık Ahududu Festivali'ne Görkemli Açılış

Yıldırım Belediyesi bu yıl 3.’sünü düzenlediği Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve 700 yıllık geçmişiyle Osmanlı erken döneminin kırsal kesim sivil mimari örneklerini barındırarak tarihi dokusu korunan Cumalıkızık’ı dünyaya tanıtıyor.

Cumalıkızık bölgesinin önemli değerlerinden ahududunun adını taşıyan ve uluslararası boyuta ulaşan Ahududu Festivali’i Heykel’de düzenlenen açılış gösterileri ile başladı. Yıldırım Belediyesi Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu ve Bursa Rumeli Halk Dansları Topluluğu üyelerinin yanı sıra Bulgaristan, Arnavutluk, Kazakistan, Ukrayna ve Tunus’tan ekiplerin yer aldığı festivalde ekipler ilk günle beraber gösterilerini sergilemeye başladı. İlk günün akşam bölümünde düzenlenen gösterilerde Millet Mahallesi’nde vatandaşlara görsel şölen sunan ekipler festival süresince, mahallelerde düzenlenecek sokak gösterileri ile coşkuyu tırmandıracak.

1 Temmuz Cumartesi günü kortej yürüyüşü, mehteran gösterisi, Karagöz Hacivat gösterisi ve En Güzel Ahududu Yarışması ile devam edecek festival, saat 15.00’te Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Sümer Ezgü’nün Cumalıkızık’ta vereceği konser ve aynı gün saat 21.30’da pop müziğin parlayan ismi Buray’ın Cazibe Merkezi’nde vereceği konser ile sonra erecek.

3. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali programı şu şekilde;

30 HAZİRAN CUMA
 
20:00 Mesken Meydanı’ndan Değirmenlikızık pazar alanına kortej yürüyüşü
21:00 Ekiplerin gösterisi (Değirmenlikızık Mahallesi pazar alanı)
 
1 TEMMUZ CUMARTESİ
 
13:00 Cumalıkızık köy girişinden meydana kortej yürüyüşü
13.10 Mehter Takımı Gösterisi
13.30 Karagöz Hacivat Gösterisi
14.10 En Güzel Ahududu Yarışması
15.00 Sümer Ezgü Konseri (Cumalıkızık)
19:00 Selçukbey Caddesi’nden Yıldırım Belediyesi Cazibe Merkezi’ne kortej yürüyüşü
20:00 Ekiplerin festival kapanış gösterileri (Cazibe Merkezi)
21.30 Buray Konseri (Cazibe Merkezi)

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108