Bursa Karadavut Türbesi

Bursa Karadavut Türbesi yapılışı, tarihi, ustası, korunması ve diğer bilgiler hakkında bu yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

27 Ocak 2017 Cuma 12:56
Bursa Karadavut Türbesi
Kara Davut İzmiti yada Davutkadı olarak ta bilinen Kara Davut, ünlü bir Türk din bilginidir.Müeyyetzade ve Mevlana Lütfi gibi dönemin ünlü alimlerinden dersler almıştır.Bursa Kadısı olarak çeşitli yerlerde müderrislik yapan Davut Kadı, 934 Hicri (1527) yılında bu görevden alınmıştır.

Daha sonra Bursa vakıflarını incelemiş, kontrol etmiş, Vakıf malları onun yaptığı tespitlerle işlem görmüştür.Tasavvuf ve din konularında da çalışmış ve çoğunluğu kendinden önceki bilginlerin çalışmalarının yorumları niteliğinde eserler yazmıştır.948 Hicri (1541) yılında Bursa’da vefat etmiştir.
        
Adını alan Davut Kadı semtinde yine adını alan Davut Kadı camisi mevcuttur.

Başlıca Eserleri;

* Telhis-i Takrir-i Kavanin ( Yasaların Yazdırılması Üstüne Özet )
* Şerh-i Delail-i Haytat (Duaların Açıklanması )
* Haşiye Eş-Şerh İş-Şemsiye ( Şemsiye Yorumuna – ek – )
* Şerh-i Kaside-i Nuriye ( Nuriye Kasidesinin Yorumu )

YILDIRIM KAYMAKAMLIĞI

banner119
Son Güncelleme: 27.01.2017 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108