Balın Faydaları

Balın Faydaları Şifaları Özellikleri, Bal Nelere Hangi Hastalıklara İyi Gelir

23 Aralık 2016 Cuma 22:30
Balın Faydaları
Bal özellikleri

Hemen her yerde yetişir. Öz maddesi kullanılır.Memleketimizde Sivas  dağlarının kısımlarında bulunan kaplanboğan adlı çiçeklerden yapılan bal,bir nevi hastalık husule getirir. Buna Deli Bal denir.

Bal Faydaları

Kansızlığı ve zafı giderir. Hastalıktan yeni kakmışlara kuvvet verir. İştahı artırır, erkekliği kuvvetlendirir. Soğuktan meydana gelen bütün hastalıklara karşı şifadır. Soğuktan meydana gelen bütün hastalıklara karşı şifadır. Ayda bir defa bal şerbeti içen yetmiş türlü dertten kurtulur. Nar suyuna karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar. Su ile şerbet yapılır da içilirse karın ağrısını keser, insanın normal dışarı çıkmasını sağlar.Vücuttaki pis rutubeti giderir,balgamı keser,mideye kuvvet verir. Eğer bal şerbetiyle gargara  edilirse boğaz inmesine ve yollarına faydalıdır. Bevli (idrarı)söktürür. Çörek otu ile bal kaynatılıp arka ve masallara sürülürse oralarda mevcut ağrıları giderir.Peygamber efendimiz şöyle buyurur.

Siz üç şeyde şifayı arayınız Bal,Kur'an ve dağlama (bugünkü bir nevi elektrik şuası) Ama dağlamayı pek tavsiye etmem Cenab_ıHak da İnsanlar için onda (balda)  şifa vardır. Buyurmaktadır. Bal,140 gram kadar,çocuklara verildiğinde, güzel yumuşaklık sağlar.50 gram kırmızı gül,s00 gram su içinde çay haşlanıp,aynı miktarda bal ile karıştırılarak içilirse çocukların amelini keser. Sarılığa,karında toplanan sulara  karşı şifadır.

banner119
Anahtar Kelimeler:
Bal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108