Balık Yağının Faydaları

Balık Yağının Faydaları Şifaları Özellikleri, Balık Yağı Nelere Hangi Hastalıklara İyi Gelir

29 Aralık 2016 Perşembe 22:57
Balık Yağının Faydaları

Morina balığının karaciğerlerinden çıkarılan yağdır. Bu yağın içinde çok şifalı maddeler vardır. Çeşitli asitlerde bulunur. Bu yağda bol miktarda (A),(B),(D)1 vitaminleri ve iyod,brom,klor,fosfor,kükürt,demir,amonyak da bulunur.Vitaminin yönünden zengin fakat bulantı verici bir maddedir.

Balık yağı özellikleri

Balık yağının içilmesi yaşa göre ayarlanmalıdır. Bir kahve kaşığından başlayarak yavaş ,yavaş fazlalaştırılıp bir çorba kaşığı ve kahve fincanına kadar alınıp.Çocukları sütle de verilebilir. Limonata,portakal suyu,nane şekeri,limon kabuğu gibi  maddeler yağın kolaylıkla içilmesine yardım eder. En çok soğuk mevsimlerde alınırsa tahammülü kolay olur iştahsızlık,hazımsızlık ve ishal gibi arızalar yaparsa bir müddet için ara verilir. Balık yağı içenlerin sinirleri ve vücutları kuvvetlenir. İştahı açar. Vücut hücrelerine canlılık,tazelik verir.Uzun süren ve vücudu zayıflatan hastalıklardan sonra alınmasında büyük fayda vardır.

Akciğerlerinde,kemiklerinde,derinlerinde verem hastalığı çeken kimseler için de şifalıdır. Kaşıntılarda balık yağını cilt üzerine sürmekte iyi sonuç verir. Sirkeyle içildiğinde hararetli kimselere daha faydalıdır.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108