Baladur Ağacının Faydaları

Baladur Ağacının Faydaları Şifaları Özellikleri, Baladur Ağacı Bitkisi Nelere Hangi Hastalıklara İyi Gelir

25 Aralık 2016 Pazar 22:16
Baladur Ağacının Faydaları
Baladur Ağacı Özellikleri

Bilhassa Hindistan'da yetişir. Yemişleri,meyveleri kullanılır.

Baladur Ağacı Faydaları

Bu bitkinin yemişleri kuş burnuna (hatta kalbe) benzer,iyisi siyah olanıdır. Meyvesi yarılsa ortasından bal gibi bir üsare çıkar, buna Asel_i Beladur denir.İçilme miktarı yarım dirhemdir (2 gr) çok dikkatli kullanılmalıdır. Zira zehirli ilaçlardandır. Söylenilen miktardan fazla alınmamalıdır. Fazla alınınca ağızda bir yanık, mide ve bağırsaklarda sancılar ve cinnet nöbetleri yapar. Bu zehire karşı hemen inek sütü ayranı, arpa suyu ve bademyağı, ayva çekirdeği ve kar suyu içmelidir.

Minhac sahibi ise,bütün bunları  tuzlu suda karıştırıp kullanmalıdır. Beladur ballı, üsaresi macun yapmada kullanılır. Balı böyle yapılır. Beladurun başını koparıp bir kıskaç ile iyice sıkmalıdır ki üsaresi çıksın. Bundan sonra kaynamış inek yağı ve ceviz yağı ile karıştırarak macunlara katılır. Beladur tütsüsüne oturanda basur memeleri kurur. Üsaresi saçkırana sürülürse hemen kıl çıkarır.

Bedeli 5 vezni kadar fındık içidir ve 1/4'i kadar belesan (Belesan yağı) ve altıda  (Beyaz neft) Sinir  bozukluklarına,unutkanlığa,felce ve lakve (felç) ye çok faydalıdır.Akıl ve hafızayı kuvvetlendirdiği gibi dimağda olan soğuk ve sıcaktan mütevellit bütün hastalıklara iyi gelir Kanı yakıcıdır.

banner119
Anahtar Kelimeler:
Baladur Ağacı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108