Bahçe Şebboyunun Faydaları

Bahçe Şebboyunun Faydaları Şifaları Özellikleri, Bahçe Şebboyu Bitkisi Nelere Hangi Hastalıklara İyi Gelir

22 Aralık 2016 Perşembe 19:59
Bahçe Şebboyunun Faydaları
Bahçe Şebboyu Özellikleri

Çok çeşitleri vardır.Tohumu,çiçeği kullanılır. Haşhaş cinsinden olduğu söylenir. Bir cinsi menekşe rengindedir,alaca şebboy denir. Kırmızı,sarı ve beyaz çeşitleri vardır. Hiri Hatar'ın kökü fazladır. Dilimizde Mısır Menekşesi denilen çiçekte elde edilen çeşit  budur. Tohumunun ve çiçeğinin kuvveti birdir.

Bahçe Şebboyu Faydaları

Tohumu dövülüp fitil yapılarak rahim yoluna konulsa cenini öldürür. Şayet içerde ölmüşse onu da dışarı çıkartır.Hamile kadın suyunu içerse çocuğunu düşürür. Koklaması dimağdaki fena ağrılara ve baş üşütmesine çok iyi gelir. Mor ve siyah renkte olanlarına Şiraz'lılar Hiri Hatai derler. Bunun faydaları daha çoktur. Başta olan ağrıları geçirir. Kökü kurutularak sirke ile karıştırılıp yakı yapılsa dalak urlarına,guta,mafsal katılıklarına ve urlara iyi gelir.Çiçeği mum yağı ile mak'ata parmak yarıklarına ökçe yarıklarına konsa,derhal iyi eder. Balla karıştırılıp ağız içinde çıkan kabarcık ve yaralara sürülürse derhal iyi eder. Pişmiş suyundan sirke ile karıştırılıp dişlere sürülürse diş ağrısını geçirir. Bitkisi yenmek istenirse sirke ile karıştırılıp yenmelidir. Şerbeti kan tükürenlere iyi gelir.

Uyarı

Fazla yenirse baş dönmesi,göz kararması olabilir. Hazmı zordur. Onun için üstüne semizotu yemelidir. Bedeli iki misli kadar Mersemedir.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108