Ayı Gülünün Faydaları

Ayı Gülünün Faydaları Şifaları Özellikleri, Ayı Gülü Bitkisi Nelere Hangi Hastalıklara İyi Gelir

10 Aralık 2016 Cumartesi 14:14
Ayı Gülünün Faydaları
Ayı Gülü Özellikleri

Bahçelerde yetişir.Kökü,tohumları kullanılır. Boyu altmış santimetreyi bulur.Süs bitkilerinden yetiştirilen çuha çiçeği türündendir. Faydası pek çoktur. İnsana baygınlık veren bir kokusu vardır.

Ayı Gülü Faydaları

Kökü kaynatılıp bal karıştırılarak içilse kan söker. Mide ve bağırsakta olan tutuklukları açar. Nikris ve sara hastalıklarına karşı çok tesirli bir devadır.Ayrıca sinir zafiyetine ve kramplara iyi gelir. Tohumundan 15 gram kitre ile yutulursa,içerdeki yanmış kan,safra,balgam ve sevdayı çıkarır.Felce,siyatiğe ve kabus ve kanamalara karşı faydalıdır. 15 gram içilirse,içteki yelleri giderir.Karaciğer ve böbreklere iyidir.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108