At Kestanesinin Faydaları

At Kestanesinin Faydaları Şifaları Özellikleri, At Kestanesi Bitkisi Nelere Hangi Hastalıklara İyi Gelir

01 Aralık 2016 Perşembe 21:29
At Kestanesinin Faydaları
At Kestanesi Özellikleri

Asıl vatanı Hindistan;'dır.Meyvesi,tohumu.Kabukları kullanılır. 15_30 metre yüksekliğinde iri bir gölge  ağacıdır. Başparmak şeklinde büyük yaprakları vardır.Nisan_Temmuz aylarında çiçek açar. Meyveleri kestaneye benzer, sonbaharda toplanır.

At Kestanesi Faydaları

P vitamini özelliklerine sahiptir. İçindeki eskülin esasından dolayı kan dolaşımına tesir eder. Kestaneler öğütülerek toz haline getirilir. Bir bardak su,bir kaşık toz konularak günde üç kere içilirse basur,ishal ve varis hastalıklarına iyi gelir. Nezle ve nefes darlığına da iyi gelir. Tohumu,romatizma ve mafsal ağrılarını giderir. Kabuklarından yapılan ilaçlar ateşi, düşürmede kullanılır. Bir kilo at kestanesi küçük parçalar halinde doğranır ve pişirilir,suyu ile taharet alınırsa basuru önler. Kabuğu kaynatılarak içilirse hazımsızlığa,Kronik barsak nezlesine,soğuk algınlığına,Ateş yükselmesine,Nikriz hastalığına iyi gelir. At kestanesi ruhu deri uçuklarına,boğmaca,nevraji hastalığına karşı kullanılır.Meyveleri un haline getirilir ve tatlı badem yağı ile karıştırılarak krem haline getirilir,temizlenmiş yüzde kırmızı kısımlara akşamları krem gibi sürülür ve 20 dakika sonra ılık su ile yüz yıkanır.Bir iki hafta içinde yüzdeki tüm kırmızılık veya kırmızı lekeler geçer.
 

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108