Arpanın Faydaları

Arpanın Faydaları Şifaları Özellikleri, Arpa Bitkisi Nelere İyi Gelir

27 Kasım 2016 Pazar 00:00
Arpanın Faydaları

Hemen her ülke ve bölgede yetişir. Daneleri kullanılır.

Ekmek ve bira yapımında kullanılan taneli bir bitkidir.Kalbi kuvvetlendirir. Uyuz,egzama ve sair kaşıntılara iyi gelir.Karaciğeri kuvvetlendirir. Safra ifrazatını artırır. Tanelerinde (B2 ve E)vitaminleri vardır. Arpa, sirke ile kaynatılıp elde edilen suyundan bolca içilirse idrar yanmalarına iyi gelir.İdrar yolları rahatsızlıkları (Mesane ve böbrek iltihapları)için de çok faydalıdır.Çocuklarda kemiklerin gelişmesini sağlar.

Tansiyonu hafif yükseltir, düşük tansiyonlara faydalıdır. Çimlenmiş arpa,kandaki şekeri düşürür. İshali durdurur. Mide ve bağırsak hastalıkları çekenlere faydalıdır. Bronşit, verem gibi akciğer rahatsızlıklarına da faydalıdır. Boğazdaki ağrılara, dil iltihaplarına ve pamukçuklara,gargara yapılırsa iyi gelir. Ateşli kimselere suyundan içilirse,iyi gelir,harareti giderir,öksürüğü keser. Kuvvet ilacı yapılır.
 

banner119
Son Güncelleme: 27.11.2016 03:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108