Anasonun Faydaları

Anasonun Faydaları Şifaları Özellikleri, Anason Bitkisi Nelere İyi Gelir

20 Kasım 2016 Pazar 19:44
Anasonun Faydaları

Asya'da yetişir,çeşitleri çoktur. Meyvesi, çiçekleri,yaprakları kullanılır.

 Boyu altmış santimetre kadar yüksekliktedir,çiçekleri beyaz,meyveleri küçük yumurta biçimindedir. Meyveleri küçük yumurta biçimindedir. Meyveleri yakıcı, lezzetli ve kokuludur.Yaprakları böbrek şeklindedir.Memleketimizde,İzmir, Burdur, Balıkesir'de yetişir. Çekirdekleri kullanılır. Meyvesi tatlı ve güzel kokuludur. Temmuz ve Ağustos aylarında toplanarak kullanılır. Bir bardak suyu iki gram anason konularak haşlaması yapılır,hazımsızlık 'da mide ekşimelerinde kolit hastalığında,mide ağrılarında kullanılır.İştahsızlığı ve yemeklere karşı duyulan  tiksintiyi giderir. Bağırsak ve mide gazlarını çıkarır. Ciğerin,dalağın, böbreklerinin, mesanenin, rahmin tıkanık damarlarını açar. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar.

Anne sütünü artırır. Sinirleri yatıştırır, beyin yorgunluğunu giderir.Migren ağrılarını keser, uyku verir ,kalbi kuvvetlendirir.Astım (nefes darlığı) ve Bronşit'te görülen şikayetleri giderir. Öksürüğü keser,cinsi arzuları kamçılar. Tütsü yapılırsa baş ağrısını ve dönmesini geçirir. Kaynatılarak içilirse göğsü yumuşatır. Susuzluğu giderir. Yemeklerden sonra kaynatılarak suyundan birer bardak içilirse gazı çıkarır,yine kaynatılarak şerbet yapılıp içilse yüze güzellik verir, yüzdeki sarılığı geçirir.Anason iç ağrılara da iyi gelir. Genç kızların memelerinin dolgun ve dik olmasını sağlar. Yaşlılarda ise meme sarkmasını önler. (30)Gram anason yaprağı yahut  (15) gram anason tohumu bir litre suda kaynatılır ve yemeklerden önce bir çorba kaşığı içilirse mideyi düzeltir,gazı defeder,hazmı kolaylaştırır. Çocukların mide ve barsak bozukluklarında yutanlarda sancı görülmez. Erkeklerin şehvetini artırır. Anasondan sürme yapıp göze çekilirse gözdeki perdeyi alır.

10 dirhem (35_40 gr) anason akşamdan kaynatılıp süzülerek 1 dirhem (4gr) şeker,5 dirhem (20 gr) de meyankökü konularak içilirse her derde devadır. Kurumuşu dövülerek gülyağı ile karıştırılıp kulağa damlatılsa ağrılara iyi gelir. İştahı açar, siyatiğe iyi gelir,bunun için bir sirke ve bal şerbeti  ile karıştırarak içmelidir. Kanı fazlalaştırır. Vücutta su toplamasını önler. Ağız kokusunu, mide şişkinliğini giderir. Yalnız bağırsak ve ciğerlere yan tesiri varsa da bunun ıslahı için büzrü _katına kullanılır. Fazla miktarda zaman uyuşukluk verir. Aybaşı kanamalarında ve hamilelik döneminde kullanılmaz.
 

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108