Ak Çöplemenin Faydaları

Ak Çöplemenin Faydaları Şifaları Özellikleri, Ak Çöpleme Bitkisi Nelere Hangi Hastalıklara İyi Gelir

03 Ocak 2017 Salı 11:22
Ak Çöplemenin Faydaları

( DOKUZ TEPELİ, KAR ÇİÇEĞİ, ÇÖPLEME MARULCUK, YABAN PAZISI )
ÖZELLİKLERİ

Dağlık arazi ve nemli yerlerde bulunur.Kökü kullanılır. Yaprağı pazı ve marul yaprağına benzer. Kökü püsküllüdür. Çiceği dalının ortasında ve kamış çiçeği gibidir.

Ak Çöplemenin Faydaları

Boyu dört karış,kalınlığı dört parmak kadardır ve A ve B vitaminleri ihtiva eder. Ekin zamanı çok bulunur. Kökünden elde edilen şurup tansiyon düşürür. Toz haline getirirlen kökü ağrı dindirir. Toz haline getirilen kökü ağrı dindirir. Felce, sar'aya ve mafsal ağrılarına fayda verir. Bu bitki zambakgillerdendir. Yaprakları uzun, geniştir.Çiçekleri de güzeldir. Bu sebeple bahçe çiçekleri arasına girer. Ancak zehirlidir.

Rastgele kullanılmamalıdır.Bir yada iki gram bile insanı zehirleyebilir. Fitil olarak rahim yoluyla kullanılsa cenini düşürür. Sütü yani tükrüğü vücuttaki sathi, dahili lekelere ve temreye sürülse hemen geçirir. Sürme gibi güze çekilse, görme kuvvetini arttırır. Dövülmüşü içilirse zararlıdır. Suyunun içilme miktarı yarım miskaldir (2 gr.kadar).

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108