Ağaç Kavununun Faydaları

Ağaç Kavunu Faydaları Şifaları Özellikleri, Ağaç Kavunu Nelere İyi Gelir

13 Kasım 2016 Pazar 13:09
Ağaç Kavununun Faydaları

(LİMON KAVUNU)

Kitra veya Sitra da denir. Akdeniz kıyılarında yetişir. Çekirdeği,yaprağı, kabuğu kullanılır. Lİmona benzer. İçinin ekşisi soğuk ve kurudur. Yaprakları mavimsi ve pembedir.

Kabuğu çiğnenirse ağız kokusunu giderir,Kabuğu yakılıp külü cüzzam yaralarına sürülürse iyi olur. Yine kabuğunun suyu ile yaraları pansuman yapmak iyi sonuç verir. Yılan sokmada suyunu içmek iyi gelir. Kabuğu yemeğe katılsa, hazmı  kuvvetlendirir. Safrayı yok eder, bundan ileri gelen kusmayı önler. Mide ve ciğerlerin hararetini giderir. Kabızlığı giderir, Kalbe kuvvet verir, çarpıntıyı keser, sıtmaya iyi gelir. Boğazına sülük kaçan kimseye bir fincan ekşi suyundan içilirse, sülük derhal düşer,Ağaç kavununun kendisini ve yaprağını koklamak baş ağrısını geçirir,ferahlatır,serinletir.  Çiçeği açılmadan toplanır,5 gün su içinde bırakılır ve her gün acılığı gidene kadar suyu değiştirilir,sonra bala karıştırılarak marmelat yapılır. Kış mevsiminde soğuk algılığında, bronşit, hastalığında, nefes darlığında bir miktar yenilirse iyi gelir. Yaprağı da mesane iltihabına iyi gelir. Çekirdeğinin kabuğu dövülüp akrep sokmaya yere konulursa iyi gelir. Yine bu küllü haplı diş diplerine ve ödemlere sürülürse fayda verir. Kabuğu sirke içinde bir müddet bırakılıp sonra elbise içine konsa elbiseleri güveden korur.

 

banner119
Son Güncelleme: 13.11.2016 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108