Ağaç Çileğinin Faydaları

Ağaç Çileği Faydaları Şifaları Özellikleri, Ağaç Çileği Nelere İyi Gelir

17 Nisan 2017 Pazartesi 20:36
Ağaç Çileğinin Faydaları

Ağaç Çileğinin Özellikleri

Meyvesi, yaprakları, çiçeği kullanılır.

Gülgillerden, böğürtlen gibi dikenli bir çalıdır.

Meyvesi duta benzer. Rengi sarımtırak, beyaz kırmızı portakal rengindedir.

Kendiliğinden kümeler halinde yetişir.

Sulu ve hoş kokuludur.

Ağaç Çileğinin Faydaları

Şurubu ve reçeli yapılır.

İshal olan çocuklara yedirilirse, ishali keser. Ateşi düşürür; terletir ve idrar söktürür, vücuda ferahlık ve dinçlik verir.

Göz nezlelerinde 50-80 gram kadar çiçeği 1 litre suda kaynatılıp gözlere ılık ılık banyo yapılırsa iltihabı giderir. Yine bu şekilde hazırlanan sudan gargara yapılırsa, diş etlerinde, bademcik ve boğazda meydana gelen iltihapları kurutur. Kabızlığı giderir.

Kansızlığa ve vereme iyi gelen bir gıdadır, aynı zamanda şeker ve üre hastalıklarında da faydalıdır. Bol bol yenilirse vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Mafsal kireçlenmesine iyi gelir.

Vücutta çıkan yara ve sivilcelere yakı yapılarak konulursa faydası görülür.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108