Ada Soğanının Faydaları

Ada Soğanının Faydaları Şifaları Özellikleri Tohumları, kökü, soğanı kullanılır. Akdeniz ikliminde yetişir. Acı ve zehirlidir,zambakgillerden olup çiçekleri yeşil beyaz damarlıdır. Yaprağı süsen yaprağına benzer, uzun şerit şeklindedir.

06 Kasım 2016 Pazar 00:00
Ada Soğanının Faydaları
Kökü topraktan çıkarıldıktan sonra, hamur ile sıvanarak tandır veya fırında pişirilir ve kabuğu soyularak bir ağaç bıçaklı iki parçaya bölünür.Daha sonra ipliklere dizilerek çaya bölünür.Daha sonra ipliklere dizilerek gölgede kurutulur. Ondan sonra, dövülerek toz haline getirilir,bal ile karıştırılarak yakısı saçkırana ve soğuktan ileri gelen  ağrılı yerlere konulursa faydası görülür. Bir miktar su ve biraz ada soğanı ile hamur pişirilerek kaşıkla yutulursa nefes darlığına,yorgunluğa, dalak ağrısına, göğüs ve mafsal ağrılarına, akciğer marazına, ayak ve baş ağrılarına, siyatiğe iyi gelir. Ada soğanının 5 dirhemi (18 gr) 20 dirhem (80 gr) zambak yağı ile beraber ateşte ateşte pişirilip suyu çıkarıldıktan sonra taban altına sürülür ve yere basmadan yatağa girilirse,erkekliğini kayıp eden kimseler yeniden elde ederler. Kökü iç yaralarına,sıtma hastalığına, kökünün saçakları müzmin nezleye ve nefes darlığına faydalıdır. Kökünün saçakları sirke ile dövülerek elde edilen bu karışım hamamda cüzzam yaralarına sürülse yaraları geçirir. Tohumları dövülüp balla karıştılarak yenirse sindirimi düzene sokar. Suyu un ile karıştırılıp hap haline getirilerek yenilirse karaciğerden ileri gelen  (istiska) rahatsızlıklarını geçirir. Suyundan içilirse mideye, diamağa, mesane taşlarını eritmeye, rahim ağrısına, dalak şişmesine, boğaz ağrısına, eski öksürüğe iyi gelir. Suyu sağır kulaklara damlatılsa İşitme kudretini  arttırır, balgamı söktürür. Soğanı evin kapısına asılırsa zararlı haşaratlardan ev kurtulur. Soğanı pişirilip yılan sokan birine yedirilirse fayda görür. Yaprağın üsaresine iki misli bal katıp pişirilip yenirse iç organ ağrılarına ve yaşlılara çok faydalıdır. Bu soğanı her zaman pişirerek kullanmak lazımdır.
 

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108