PYD’nin Münbiç’te özyönetim ilan etmesine Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş’tan cevap

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, PYD’nin Münbiç’te özyönetim ilan etmesi ile ilgili Türkiye’nin tavrının çok net olduğunu belirterek, “İlan edilen sözde kantonların, sözde özerklik ilanlarının bizim açımızdan hiçbir karşılığı ve anlamı yoktur. Türkiye, Münbiç’te bir oldubittiye müsaade etmeyecektir” açıklamasını yaptı.

14 Mart 2017 Salı 08:38
PYD’nin Münbiç’te özyönetim ilan etmesine Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş’tan cevap

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin Münbiç’te özyönetim ilan etmesi ile ilgili Türkiye’nin tavrının çok net olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, konuya ilişkin şunları söyledi:

Türkiye’nin tavrı açıktır. Bunu, ilgili tarafların hepsi ile konuşuyoruz. Türkiye olarak, Suriye’nin kuzeyinde Kürt kardeşlerimizin varlığından rahatsız değiliz. Ancak, herhangi bir terör örgütünün Suriye’nin kuzeyini bir terör devleti haline getirmesinden rahatsızız. İlan edilen sözde kantonların, sözde özerklik ilanlarının bizim açımızdan hiçbir karşılığı ve anlamı yoktur. Türkiye, Münbiç’te bir oldubittiye müsaade etmeyecektir. Bununla ilgili olarak ilgili bütün muhatapları ile konuşmaktadır. DEAŞ’ı oradan çıkaralım derken, oradaki demografik yapıyı değiştirecek şekilde getirip bir başka silahlı örgütü oraya yerleştirmek Suriye barışına katkıda bulunmaz.”

Bakanlar Kurulunda alınan siyasi yaptırımların ardından, Hollanda’nın geri adım atmaması halinde Türkiye’nin ekonomi anlamında bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı yönünde açıklamalarda bulunan Kurtulmuş,

“Şuan da biz yapılanlara misli ile mukabele de bulunuyoruz. Sayın Dışişleri Bakanımızın uçağına iniş izni verilmemiştir ve bizde bu yıl içerisinde topluca yılbaşında verdiğimiz bütün diplomatik uçakların Türkiye’ye inmesini yasaklıyoruz. Onlar bizim bakanımızı Hollanda sınırının dışına attılar. Bizde Hollanda’nın şuanda yurtdışında olan Hollanda Büyükelçisini, Hollanda bu durumu düzeltene kadar Türkiye’ye gelmesine izin vermiyoruz. Onların bu durumu düzeltmek için hangi adımı atacağını gözden geçireceğiz ve ona göre gerekiyorsa Türkiye ilave kararları alır” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, “Başbakan Binali Yıldırım’ın 20 Mart'ta Danimarka'ya bir ziyareti söz konusuydu. Danimarka Başbakanından ziyaretin ertelenmesi yönünde bir açıklama geldi. Başbakan Yıldırım, o ziyareti erteleyecek mi ya da 16 Nisan sonrasında mı ziyaret gerçekleşecek?” sorusuna Kurtulmuş, şu cevabı verdi:

“Sayın Başbakanımız Danimarka ziyaretini zaten Danimarka Ankara Büyükelçisine başka bir programı olduğu için tehir ettiğini bildirmişti.

Dolayısıyla Danimarka Başbakanının bu ziyareti tehir edilmesine ilişkin görüşü, Sayın Başbakanımızın ziyaretin tehir edilmesi talebinden sonra gündeme gelmiştir. Zaten, önceden Başbakanımızın programından tehir ettiği bir görüşmedir.”

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
PydMÜNBİÇözyönetim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108